65 Yaş Üstü ve 18 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması Geldi

65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasakları hakkında son dakika açıklaması. Açıklamada yasağın bir süre daha devam edeceği bildirilirken , yasağın kaldırılmasının planlandığı tarihe de yer verildi.

65 Yaş Üstü ve 18 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması Geldi

65 yaş üstü sokağa çıkma izni için açıklama.

Hürriyet 'in son dakika  olarak aktardığı bilgiye göre Koronavirüz Bilim Kurulu , geçtiğimiz gün 65 yaş üstü vatandaşlar ile 18 yaş altındaki gençlerin sokağa çıkma yasaklarını masaya yatırdı. 

Bilim Kurulu 'nda sokağa çıkma yasağının kaldırılması konuşuldu ancak 65 yaş üstü ile 18 yaş altındaki vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağı kaldırılmadı.

İZİN SÜRESİ

Geçtiğimiz ayın sonunda kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 65 yaş üstündeki vatandaşların PAzar günleri sokağa çıkabileceğini , 4 saat izinli sayılacağını söylemişti. 

Bu açıklama sonrası yaşlı vatandaşlar , 4 saatlik sokağa çıkma izninde dıaşrı çıktı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİTMEYECEK AMA...

65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili alınan son dakika bilgiye göre haftada 1 defa verilen iznin 2 'ye çıkarılması planlanıyor. 

Pazar günleri bir gün dışarı çıkabilen yaşlı vatandaşlar, ikinci izin kararının çıkmasının ardından bir gün daha sokaklara çıkabilecek.

Yeni izin gününün hafta içi olması bekleniyor.

Bu konuda net açıklama,  Pazartesi günü gerçekleşecek kabine toplantısı sonrası gelecek. Açıklama gelidğinde haberdar olmak için kamubulteni.com uygulamasını indirin.

YASAK NE ZAMAN KALKACAK?

65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağının , Haziran ayının ikinci haftasından sonra kaldırılmasının planlandığı bildirildi.