5 Askerimizi Şehit Eden Teröristlere Ateş Yağdırıldı

Pençe Kilit Operasyonunda yaşanan 5 çatışma sonucu şehit olan 5 Mehmetçiğin kanı yerde kalmadı. Teröristler saklandıkları mağarada bombardıman altına alındı.

5 Askerimizi Şehit Eden Teröristlere Ateş Yağdırıldı

Askerlerimizin şehit olması sonrası sınır bölgesine giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önemli açıklamalarda bulundu. Dün şehit düşen 5 kahraman Mehmetçiğin kanının yerde kalmadığını belirten Akar, "Komandolarımız bir grup teröristi mağarada sıkıştırdı. Mehmetçiğin 'teslim ol' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu mağaraya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonla birlikte Pençe Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti" dedi.

Dün Mehmetçiklerimizden gelen acı haberle bir kez daha içimiz kan ağladı. 5 ailenin evine ateş düştü. Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya, Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, Teğmen Abdülkadir Güler ve İskenderunlu Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay'dan gelen acı haber Türkiye’yi gözyaşına boğdu.

100’den Fazla Terörist Öldürüldü

Yaşanan bu acı gelişme sonrası sınır bölgesine giden Bakan Akar, operasyonu merkezden inceledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Akar, "Komandolarımız bir grup teröristi mağarada sıkıştırdı. Mehmetçiğin 'teslim ol' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu mağaraya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonla birlikte Pençe Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti. Şehitlerimizin kanlarını, yakınlarının gözyaşlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Akar, olumsuz, zor arazi ve hava koşullarına rağmen yürütülen harekata kara ve hava ateş destek vasıtaları, İHA ve SİHA'larla yoğun destek sağlandığını da belirtti.

Operasyon Devam Ediyor

Operasyonun planlandığı şekilde gittiğini belirten Bakan Hulusi Akar, "Pençe serisi harekatlarımız devam ediyor. Bu bir zincir, zincirin son halkası da Pençe Kilit Operasyonu. Bu operasyonu da başarıyla tamamlayarak hem kilidi kapatacak hem de hudutlarımızın tam olarak kontrolünü sağlamış olacağız. Buna çok yaklaştık.

Büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla gerçekleştirdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanmasına az bir zaman kaldı. Terör örgütünün sözde elebaşları dahil büyük panik içindeler. Örgütte çöküş alametleri var. Bunlar istihbarat raporları, terörist ifadelerinde de ortaya çıkıyor. Biz artan şiddet ve tempoda taarruzi ruhla operasyonlarımızı sürdürecek, asil milletimizi, başına 40 yıldır musallat olan terör belasından kurtaracağız" dedi.

‘’Kürtler ve Türkler Kardeştir’’

Kardeşlik mesajı da veren Bakan Akar, "Kürtler ve Türkler kardeştir. Yüzyıllarca ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Bunun en açık kanıtı şehitlikler. Bütün şehitliklerde Türkler, Kürtler, Araplar birlikte yatıyor. Teröristlerin arkasında kim olursa olsun terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." diye konuştu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /