25 İlde Düzenlenen Ehliyet Sınavı Operasyonunda Çok Sayıda Gözaltı Var

İstanbul merkezli 25 İlde, ehliyet SRC sınavına katılan kişilere kopya çekmek amacıyla elektronik düzenek hazırladığı, rüşvet ile aldıkları soruları sattığı, resmi belgede sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 138 kişiyi yakalamak amacıyla 3 zamanlı operasyon düzenlendi.

25 İlde Düzenlenen Ehliyet Sınavı Operasyonunda Çok Sayıda Gözaltı Var


Alınan  son dakika haberine göre SRC belgesi sorularını, memurlardan rüşvet ile temin etmek suretiyle satışını gerçekleştirdiği, sınav salonunda görevli personele rüşvet aracılığı ile cevap anahtarı üzerinde çeşitli oynamalar yaptırdığı ve ‘joker’ diye tabir edilen kişilerin başkalarının yerine sınava soktukları tespit edilen kişileri yakalamak amacıyla 6 ay devam eden teknik ve fiziki takip yapıldı.


Kişilerin adreslerini belirleyen polis ekipleri, İstanbul merkezli 25 ilde 138 kişiyi yakalamak amacıyla sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de il genelinde tespit edilen 90 adrese Eş Zamanlı Operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Büyükçekmece'de faaliyet gösteren özel bir sürücü kursunun sahipleri de aynı şekilde evlerinde gözaltına alındı. Yakalanan 2 şüpheli evlerinde yapılan çeşitli aramaların sonrasında sürücü kursuna getirildi.

Aramada ele geçirilen dijital materyal, bilgisayar ile belgeleri el konulurken iş yerindeki aramalar halen devam ediyor..