2019 Ramazan Pidesi Fiyatı Belli Oldu (Ramazan Ayı Hangi Gün Başlıyor?)

Son dakika haberi: 2019 yılı Ramazan pidesi fiyatları belli oldu. İşte yapılan son dakika açıklaması ve ramazan pidesi fiyatı.

2019 Ramazan Pidesi Fiyatı Belli Oldu (Ramazan Ayı Hangi Gün Başlıyor?)

Son dakika: Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu.

Fırıncılar, 209 yılında ramazan ayında iftar sofralarının gözdesi olan pide için hazırlıklarını yaptı ve ramazanı beklemeye başladı. Bazı fırınlar, 300 gram ramazan pidesini 2,5 lira, 500 gram yumurtalı pideyi 5 liradan satmayı planlıyor.

Restoran Yöneticisi Sabri Bingöl, Anadolu Ajansına yaptığı son dakika açıklamasında , gerekli planlamaların yapıldığı ve ramazanın beklendiğini söyledi. 

Ramazanda satılan ekmek çeşitlerinde pidenin çok önemli bir yer tuttuğunu belirten Bingöl yaptığı açıklamada, "Bu sene Ankara'daki pide fiyatları federasyonumuz tarafından belirlendi. Biz de hazırlıklarımızı tamamladık. 300 gramlık ramazan pidesini bu yıl 2,5 liradan, 500 gram yumurtalı pideyi 5 liradan satacağız. Geçen sene Ankara'da 275 gram pide 2 liraydı. Yumurtalı pide yine aynı fiyattan satılmıştı." ifadelerini kullandı.

Ramazan pidesinin tüketimine ilişkin tavsiyede bulunan Bingöl sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 "Oruç tuttuğumuz için akşama kadar midemiz aç kalıyor. Bu yüzden pideyi çok sıcak tüketmemek gerekiyor."

İftara yaklaşık 2 saat kala hazırlamaya başlayacakları pidelerin üzeri kapatılarak evlerde saklanabileceğini, diğer ekmekler gibi pidenin de israf edilmemesi gerektiğini bildirdi.
Fırın Yöneticisi Osman Atak şu ifadeleri kullandı:

"11 ayın sultanı ramazan" için ön hazırlıkları tamamladıklarını vurgulayarak, "Ramazan pidesi için özel un getirtiyoruz. Gece ve gündüz çalışma saatlerimizi ayarladık. Ekipmanlarımız hazır, bakımlarını yoğun geçecek ramazan ayı için yaptık. Allah nasip ederse 7 Mayıs'ta ilk pidemizi çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Müşterilerin genel olarak yumurtalı pideyi tercih ettiklerine dikkati çeken Atak, herkesin ihtiyacına göre pide üretimi yaptıklarını dile getirdi.

Atak, bu yıl un fiyatlarına zam geldiğini anımsatarak, 300 gram pideyi 2,5 liradan satışa sunacaklarını kaydetti.

RAMAZAN HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

Mübarek Ramazan ayı , bu yıl 5 Mayıs 2019 günü başlayacak. Pazar günü başlayacak Ramazan ayı , 4 Haziran 'da sona erecek. 4 Haziran Salı günü Ramazan sona erecek ve 5 Haziran günü Ramazan Bayramı 'nın ilk günü olacak.