2019 Asgari Ücret Zammı İçin Flaş Açıklama (Ne Kadar Olacak?)

2019 yılı asgari ücret için flaş bir açıklama geldi. AK Parti kulislerinden edinilen son dakika bilgisi Twitter üzerinden paylaşıldı. İşte 2019 asgari ücreti için düşünüldüğü belirtilen rakam.

2019 Asgari Ücret Zammı İçin Flaş Açıklama (Ne Kadar Olacak?)

2019 yılı asgari ücret için son dakika açıklaması geldi.

2019 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için geri sayım devam ediyor. Aralık ayının ilk haftasında toplanacak olan asgari ücret tespit komisyonu, önümüzdeki yılın tamamında geçerli olacak asgari ücret zam miktarını belirleyecek. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımı ile toplanacak komisyonda pazarlıkların büyük tartışmalar içinde gelmesi bekleniyor.

İŞÇİ KESİMİ EN AZ 2 BİN TL İLE KAPIYI AÇACAK

İşçi kesimini Komisyonda temsil edecek Türk İş ile DİSK, yaptıkları açıklamada 2019 yılı asgari ücretin en az 2 bin TL olmasını talep edecek.  Ancak işveren kesimi bu ücretin verilmesinin imkanı olmadığını açıkladı. Bu nedenle pazarlıkların çekişlemi geçmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET İÇİN FLAŞ İDDİA

Twitter üzerinde yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken, bedelli askerlik, taşeron gibi konuları bir yıl önceden haber veren Ankara Kuşu adlı kullanıcı, AK Parti kulislerinde konuşulan konuları önceden haber vermesi ile biliniyor. Kullanıcı, yaptığı son paylaşımında 2019 yılı asgari ücreti ile ilgili kulis bilgisini aktardı.

Ankara Kuşu, yaptığı paylaşımında asgari ücret için şu ifadeleri kullandı: "Asgari ücret maaşı için 1840 TL gayet güzel rakam. Üstü bir bütçe çıkarsa tadından yenilmez zaten."

Ancak Ankara Kuşu 'nun bilmediği bir şey var. 1840 TL gayet güzel bir rakam değildir. Market ürünlerine gelen fahiş zamlar, elektrik su ve doğalgaza gelen zamlar vatandaşların belini iyice büktü. En çok da asgari ücretliler mağdur oldu. Bu nedenle zam miktarının en az 2 bin TL olması gerekmektedir.

2019 ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara