Ziya Selçuk Açıkladı: 2020 LGS'de Değişiklik (Liselere Giriş Sınavı Nasıl Yapılacak Maske Olacak mı?)

Son dakika haberi: Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk açıklamasında Liselere Giriş Sınavında yapılacak değişikliği ve sınavların nasıl yapılacağını duyurdu.

Ziya Selçuk Açıkladı: 2020 LGS'de Değişiklik (Liselere Giriş Sınavı Nasıl Yapılacak Maske Olacak mı?)

LGS 'de değişiklik.

Liselere Giriş Sınavına girecek öğrencileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptğı açıklamada 2020 yılı Liselere Giriş Sınavı 'nda yapılan değişikliği duyurdu.

TARİH DEĞİŞTİ

Daha önce 7 Haziran tarihinde yapılacağı açıklanan Liselere Giriş Sınavı ertelendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada sınavın 20 Haziran 2020 tarihine ertelendiğini söyledi.

45 DAKİKA ARA 

Sınav iki oturum şeklinde yapılacak. İki oturum arasında 45 dakika süre olacak. Bu arada öğrenciler okul bahçesine çıkabilecek. Öğretmenlerin nezaretinde öğrenciler sosyal mesafe ve diğer kurallara uyarak bahçede hava alabilecek.

DEĞİŞİKLİK: KİMLİKTE FOTOĞRAF ŞARTI YOK

15 yaşından sonraki gençlerin kimliklerinde fotoğraf şartı vardı. Ancak bu sene öğrencilerin kimliklerini yenileyemeyeceği , yenilemesinin zor olması nedeniyle fotoğraf şartı olmayacak. Kimliğinde fotoğrafı olmayan öğrenciler de LGS 'ye alınacak.

NASIL OTURULACAK?

Sınıflarda nasıl oturulacağı , maske zorunluluğu ve diğer önlemler Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu 'nda değerlendirilecek ve tedbirler açıklanacak.

Çocuklar arka arkaya oturmayacak. Bir aralık bırakılacak. Ücretsiz maske dağıtılacak ve her sınıfta dezenfektan olacak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA