Yüz Yüze Sınav Tarihi Hakkında Açıklama (Sınavlar İptal mi Ertelendi mi?)

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika haberleri alındı ve sınavlar hakkında yeni bilgiler geldi.

Yüz Yüze Sınav Tarihi Hakkında Açıklama (Sınavlar İptal mi Ertelendi mi?)

Sınavlar yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönemini uzaktan eğitimle sürdürüyor. Okullarda eğitimin uzaktan EBA üzerinden sürmesi sonrası öğrenciler ile veliler, sınavların yüz yüze yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Biz de öğrenciler ile velilere yardımcı olması için bu yazımızı kaleme aldık.

ZİYA SELÇUK'TAN AÇIKLAMA: İŞTE KARNE TARİHLERİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada 22 Ocak 2021 günü karnelerin verileceğini söyledi. Bakan Selçuk, "22 Ocak'ta karne vermek istiyoruz." dedi.

15 TATİL NE ZAMAN?

Okullar yarıyıl tatiline 22 Ocak günü girecek ve 3 hafta boyunca okullar tatil olacak. 3 haftanın sonunda 15 Şubat günü okullarda 2. dönem eğitimleri başlayacak.

İKİNCİ DÖNEM YÜZ YÜZE Mİ EĞİTİM OLACAK?

İkinci dönem okullarda eğitimin yüz yüze mi yoksa uzaktan mı olacağı belli değil. Aşı Türkiye'ye bugün geldi ve önümüzdeki günlerde gruplar halinde yapılmaya başlanacak. Aşılamada belli bir orana ulaşılırsa okullarda eğitime başlanabileceği aktarıldı. Bu konuda net bilgi önümüzdeki haftalarda belli olacak.

SINAV TARİHİ

Milli Eğitim Bakanı, en az bir sınavın yüz yüze olacağını söylemişti. Bakan, "En az bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz." dedi.  MEB'den alınan bilgilere göre sınav takviminin okullar tarafından belirleneceği ve 4 Ocak 'tan sonra okulların sınav tarihlerini öğrencilere bildireceği öğrenildi. 

KARNELER

22 Ocak günü karnelerin dağıtılacağı bildirilirken Bakan Selçuk, "Biz çocuğuzun eline basılı karne vermek istiyoruz. Tüm şartlara karşı da hazırlıklarımı sürdürüyoruz. " dedi.

SÖZLÜ PUAN OLACAK

Öte yandan öğretmenler bir de sözlü puanı verecek. Öğrencilerin canlı derslerdeki performansına göre bu puanların verileceği öğrenildi. 

SINAVLAR YÜZ YÜZE YAPILMASIN TEKLİFİ

TBMM'de açıklama yapan CHP'li Bakan, sınavların yüz yüze yapılmaması gerektiğini söyledi. MEB'den alınan bilgilere göre ise en az 1 sınavın yüz yüze yapılmasında kararlı olunduğu öğrenildi.