YÖKDİL Sınav Sonuçları Açıklanıyor-İşte Sonuç Sayfası

Yükseköğretim Kurulu koordinesinde yapılan YÖKDİL sınavının sonuçları için geri sayım sona eriyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Sonuçlar hangi sayfadan yayımlanacak? İşte detaylar.

YÖKDİL Sınav Sonuçları Açıklanıyor-İşte Sonuç Sayfası

YÖKDİL sınav sonuçları açıklanıyor.

Anadolu Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi işbirliğinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 'nın sonuçları bugün açıklanıyor. 

Geçtiğimiz haftalarda yapılan YÖKDİL  sınavının sonuçlarının 25 Mart günü açıklanacağına yer verildi. 25 Mart 2019 Pazartesi gününün gelmesi ile birlikte YÖKDİL sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladı. 

Sınav sonuçları için ise ilgili YÖK 'ten henüz bir açıklama gelmedi. Gün içinde açıklanması beklenen sonuçlar , henüz erişime açılmadı.

SONUÇ SAYFASI

YÖK tarafından yapılan açıklamada sınav sonuçlarının yokdil.yok.gov.tr adresinden erişime açılacağına yer verildi.

BARAJ PUANI KAÇ?

Yükseköğretim Kurulu koordinesinde yapılan sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapıldı. İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir. 

Kamubulteni.com  |  Ankara