YÖKDİL Başvuruları Sona Eriyor! YÖKDİL Sınav Tarihi ve Sınav Ücreti

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) için başvuru işlemlerinde sona geliniyor. "YÖKDİL sınavı ne zaman, kaç saat sürecek, sınava kimler başvuru yapabilecek?" sorularının yanıtı ve çok daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

YÖKDİL Başvuruları Sona Eriyor! YÖKDİL Sınav Tarihi ve Sınav Ücreti

YÖKDİL Başvuruları Sona Eriyor! YÖKDİL Sınav Tarihi ve Sınav Ücreti
 

ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan YÖKDİL sınavı başvuru duyurusunun ardından 13 Eylül 2019 tarihi itibariyle ilgili sınava başvurular başlamıştı. Adaylar 23 Eylül 2019 tarihine kadar YÖKDİL başvurularını yapabilecekler. YÖKDİL için belirlenen sınav tarihi ise 3 Kasım 2019 olarak açıklandı. Adaylar, 120 TL'lik sınav ücretini en geç 24 Eylül 2019 tarihine kadar ÖSYM'nin resmi sayfasından yapabilecekler. YÖKDİL için ilgili tarihlerde herhangi bir sebeple başvuru yapamayan adaylar 2 Ekim 2019 tarihinde açılacak geç başvuru sayfası ile işlemlerini yapabilecek, fakat bu tarihte başvuru yapan adaylardan sınav ücreti 120 TL yerine 180 TL olarak alınacak.  YÖKDİL Başvuruları, ÖSYM'nin resmi internet sayfasından yapılabileceği gibi, sınavla ilgili diğer detayları da barındıran başvuru kılavuzuna ilgili internet sayfasından erişim sağlanabilecek. 2019 YÖKDİL Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal bilimler alanında Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinden yapılacak, ilgili sınav 3 saat sürecek. Bir dönemde adaylar sadece bir yabancı dil ve alandan sınava girebilecekler. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda, sınavla ilgili genel bilgiler aşağıdaki gibi oldu:

1.1. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında imzalanan protokol uyarınca, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Sınav, Yükseköğretim Kurulu ve kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşlar tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında uygulanacaktır.

1.2. Sınav, Sonbahar Döneminde Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; İlkbahar Döneminde ise Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır.

1.3. 2019-YÖKDİL, 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurular 13-23 Eylül 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Bu sınavda; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde sınav yapılacaktır.

1.4. Sınav, saat 10.15’de başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecektir.

1.5. Bir dönemde sadece bir yabancı dil ve alandan sınava girilebilecektir.

1.6. Sınav sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecektir.

1.7. Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerlidir.

1.8. Engelli/sağlık sorunu olan adayların başvurularını yapmadan önce kılavuzun 4.5. Engelli/Sağlık Sorunu Olan Adaylar ve Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formunun Doldurulması maddesini dikkatle okumaları, buna göre SAĞLIK DURUMU/ENGEL BİLGİ FORMUNDA yer alan durumlardan kendilerine uygun olan seçenekleri işaretlemeleri gerekmektedir.

1.9. Sınavın uygulanmasında ve sonuçların değerlendirilmesinde aday tarafından verilen bilgiler esas alınacağından, Aday Başvuru Formuna yazılan bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Adaylar, beyan ettikleri bütün bilgilerinden sorumludurlar. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Eksik veya yanlış bilgilerden adayların yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, yazdığı bilgilerdeki eksiklik ve yanlışlardan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz.

1.10. Sınavın ve sınav sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için adayların bu kılavuzdaki tüm kurallara uyması zorunludur. Kurallara uymayan adayların sınavı geçersiz sayılır. Sınavdan sonra bile olsa bu kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınav sonuçlarından doğan hakları geçersiz sayılacaktır. Sınava girmek ve başarılı olmak, kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuatta yer almayan bir hakkı adaylara vermez.

1.11. Başvuru yapıldıktan sonra herhangi bir nedenle başvurusunu geri çeken veya başvurusu reddedilen veya başarısız olan adaylar, yeni başvurularını en erken bir sonraki dönem yapabilirler. Bir sınav dönemi için yapılan başvuru sonraki dönemler için geçerli değildir.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA