YKS Tercihi Yapacaklar: Bu Bölümleri Tercih Edeceklere 2334 TL Burs (Tercihler Ne Zaman 2020?)

2020 YKS tercihleri için geri sayımda sona gelindi. Bazı üniversiteler ve kuruluşlar tarafından yapılan açıklamada bize bazı bölümleri tercih edeceklere asgari ücret tutarına kadar burs verileceği bildirildi.

YKS Tercihi Yapacaklar: Bu Bölümleri Tercih Edeceklere 2334 TL Burs (Tercihler Ne Zaman 2020?)

YKS tercihi yapacaklar dikkat: Bu bölümleri tercih edeceklere 2334 TL 'ye kadar burs.

2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucunun açıklanmasının ardından öğrenciler tercihler için bekleyişe başladı.

TERCİHLER 6 AĞUSTOS GÜNÜ BAŞLIYOR

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 yılı YKS tercihlerinin 6 Ağustos günü başlayacağına yer verildi.  YKS tercih ekranı açıldığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

BU BÖLÜMLERİ TERCİH EDECEKLERE BURS

2020 YKS sürecinde açıklamalar gelmiş ve bazı bölümleri kazanan adaylara karşılıksız burs verileceğine yer verildi. İşte burs verilecek bölümler.

1. BÖLÜM

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada YKS sonucuna göre ilk 80 bin içinde olup da, ilk beş tercihinden birisi Tekstil Mühendisliği olan gençlere, aday ilk 20 binde ise asgari ücret (2020 TL) kadar, ilk 20 ila 50 bin arasında ise asgari ücretin yüzde 70 'i kadar (1414 TL), ilk 50 ila 80 bin arasında ise asgari ücretin %50'si kadar (1010 TL)  burs verilececeği bildirildi. 

2. BÖLÜM

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, Deri Mühendisliğini tercih edeceklere burs verileceğini söyledi.

 YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç şu ifadeleri kullandı:

"Deri mühendisliğini tercih eden öğrencilerimize gerekli şartları sağlamaları halinde değerli sektör temsilcileri tarafından eğitim bursu verilecek ve istihdam garantisi sağlanacak. Öğrencilerimiz için iş yeri eğitimlerinin artırılması, staj eğitimlerinin geliştirilmesi hususlarında sektör temsilcilerimizle işbirliklerimiz de devam edecek."

Deri mühendisliği bölümünün sadece Ege Üniversitesi 'nde olduğunu söyleyen İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak , toplantıda şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz sene sektörümüz 180 ülkeye yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat yaptı. Sektör olarak dünya sahnesinde yer alıyoruz ve önümüzdeki dönemde sektörümüze yön verecek 21 mühendisimizi arıyoruz. Deri mühendisliği Türkiye'de sadece Ege Üniversitesinde olması sebebiyle öğrenci sayısının çok sınırlı kaldığı bir bölüm. Sektörümüzün potansiyelinin farkındayız. Ülkemiz bir deri ülkesi. Marka olabildiğimiz nadir sektörlerimizden. Deri sektöründeki rekabet gücünü ve oyun kurucu rolünü sürdürebilmesi için bir yandan mevcut alt yapıyı yeni teknolojilere entegre ederken, diğer taraftan da Endüstri 4.0 tabanlı tesislerin hızla kurulması gerekiyor. Sektörümüze kazandıracağımız nitelikli mühendislerimiz bilmelidirler ki onları sadece beyaz yakalı çalışan olarak görmüyoruz. Onlar bizim sektör paydaşlarımız olacak, hem sektörümüze yön verecek hem de daha katma değerli ürünlerle bizi dünya ile rekabette bir adım öne çıkaracak. Mühendis adaylarımıza eğitim süresi boyunca burs ve mezun olduktan sonra iş garantisi veriyoruz" 

3. BÖLÜM

2020 YKS 'ye girip ilk 10 binde yerini alacak öğrencilere de burs müjdesi veren Bakan Pakdemirli bunun üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Buna göre ilk 10 bine giren ve ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, orman mühendislikleri, veterinerlik gibi fakülte ile bölümleri tercih eden ve bu bölümlere yerleşenlere burs verilecek.

4. BÖLÜM

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Öktem şunları söyledi:

"YÖK Başkanımız Yekta Hoca'dan teklif geldi. Üç gün sonra bir program hazırlayıp gittim. Çünkü biz her sene bunun kavgasını veriyorduk. Fizikçi, matematikçi olup öğrenciler iş bulamıyor. Temel bilimler gelişmiyor. Önem gösterilmiyor diyerek senelerdir sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Böyle bir teklif gelince ben hemen atladım. Prof. Dr. Nihat Berker ile programı oluşturduk. Farklı bir program. Örneğin birinci sınıfta tüm bölümlerin dersleri görülüyor. İkinci, üçüncü sınıfta özel dersleri görmeye başlıyorlar. Ortak derslerde beyin bilimi, bilgisayar programlama, girişimcilik gibi dersler var. Haftada altı saat yabancı dil eğitimi görüyorlar. Edebiyat, tarih, bilim felsefesi gibi farklı dersler de alıyorlar. Bu sene de ilk kez sanat tarihi, arkeoloji dersleri alacaklar. Matematik öğrenecek ama edebiyattan, bilim felsefesinden de haberi olsun. Çok yönlü yetişsinler. Onu da sağladık. En iyi, işini seven hocaları, isteyen çocuklarla bir araya getirme programı bu. Farklı üniversitelerden hocalarla, farklı üniversitelerden öğrencileri biz İstanbul Üniversitesi çatısı altında buluşturuyoruz. Organize ediyoruz. Diplomalarda kendi üniversitelerinin adı yazacak. 'İstanbul Üniversitesi TEBİP programında başarıyla eğitim almıştır' diye de not düşülecek. Mezun olduktan sonra hepsi çok rahat iş bulabilecek. İsteyenler gerekli görülen yerlere hoca olarak atanacaklar. Özel sektörde de işleri hazır. ASELSAN ve TÜBİTAK gibi kurumlarda da çalışabilecekler."

Fizikkimyamatematik ve biyoloji bölümlerine, ilk 3 tercihinde yer veren ve yerleşen adaylara, bu sınıflarda okumaları için YÖK 'tne teklif gidiyor.

Teklifi kabul eden öğrencilere ayda 1000 TL burs veriliyor. 

Peki siz hangi bölümü tercih edeceksiniz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.