YKS Öğrencilerine Müjde Birçok Bölümde Kontenjanlar Arttırıldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye girenlere güzel haber geldi. Bazı popüler olan bölümlerin kontenjanları artırıldı.

YKS Öğrencilerine Müjde Birçok Bölümde Kontenjanlar Arttırıldı

Üniversiteler için bu sene tercih işlemleri kısa bir süre sonra başlayacakken YKS kontenjanları açıklandı. Kontenjan dağılımına bakıldığında birçok bölümün geçen seneye göre kontenjanı artırılmış durumda. Bu da demek oluyor ki popüler olan bölümlere daha çok aday yerleşecek.

En Fazla Bilgisayar Mühendisliğinde Artış

Birçok bölümde kontenjan artışı yaşanırken bazı bölümlerde artış dikkat çekti. Günümüzün en popüler mesleklerinden biri olan bilgisayar mühendisliği bu bölümlerin başında yer alıyor. Bilgisayar mühendisliğinde kontenjan geçen yıla göre bin 102 artırılarak devlet ve vakıf üniversitelerinde toplam kontenjan 13 bin 277’ye çıkarıldı.

Bilgisayar mühendisliğini hemşirelik takip ediyor. Hemşirelik bölümünde bin 23 kontenjan artışı yapılarak toplam kontenjan 16 bin 588 olarak belirlendi.

Tıpta 802 Artış

Birçok kişinin hayalini kurduğu tıp fakültesinde de artış meydana geldi. Tıp fakültelerinde kontenjan 802 artırılarak toplam alım içindeki payı 18 bin 307 oldu. Ayrıca tıpta tercih yapabilmek için başarı sırası 50 bin olarak belirlendi.

Kontenjanı Artırılan Diğer Bölümler

Hukukta geçen sene 313 düşürülen kontenjan bu yıl 366 artırılarak 16 bin 633 oldu.

Eczacılıkta kontenjan 173 artırılarak sayı 4 bin 393’e yükseldi.

Psikolojide 548 artış yaşanırken ebelikte 168 kontenjan artırımı yapıldı.

Mühendislikte Kontenjan Artırımı

Bu sene elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde 657, makine mühendisliğinde 90, inşaat mühendisliğinde 79 artış yapılırken mühendislik tercihi için başarı sırası 300 bin olarak belirlendi. Bunun yanında yazılım mühendisliğinde de 668 artış yapıldı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /