YKS Başvurusu İçin Ek Süre: Üniversite Giriş Sınavı Geç Başvuru Tarihi ve Ücreti Açıklandı 2021

2021 YKS başvurusunu , süresi içinde yapmayan vatandaşlar için ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada geç başvuruların alınacağı tarihe yer verildi.

YKS Başvurusu İçin Ek Süre: Üniversite Giriş Sınavı Geç Başvuru Tarihi ve Ücreti Açıklandı 2021

YKS başvuru yapamayanlar için ek süre verilecek. İşte geç başvuru tarihi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada başvurusu dün sona eren YKS için müracaat edemeyenlere ek başvuru için süre tanınacağına yer verildi.

BAŞVURU ÜCRETİ SON GÜNÜ

YKS başvurusunu 2 Mart saat 23.59'a kadar yapan adaylar, başvuru ücretini 3 Mart 2021 tarihinde saat 23.59'a kadar yatıracak. TYT'ye başvuranlar 90, TYT ve AYT'ye başvuranlar 180, TYT, AYT ve YDT'ye başvuranlar 270 lira ödeyecek. 

EK SÜRE VERİLECEK: GEÇ BAŞVURU ALINACAK

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada YKS'ye süresi içinde başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru ekranı açılacağına yer verildi. Açıklamada 17 ile 18 Mart 2021 tarihlerinde geç başvuruların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacağına yer verildi. ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak başvuru sonrası başvuru ücreti  ödenecek.

Geç başvuru tarihi: 17-18 MArt.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ

Geç başvuruda normal başvuru ücretinin 1,5 katı ücret ödenir. Normalde her oturum için 90 TL ödeniyor. Geç başvuruda ise her oturum için 135 TL ödenecek.

Geç başvuruda;

  • TYT'ye başvuracaklar 135 TL,
  • TYT ve AYT'ye başvuracaklar 270 TL,
  • TYT, AYT ve YDT'ye başvuracaklar 405 TL

ödeyecek.

Geç başvuru ücreti sadece ÖSYM Ödeme sayfasından yapılacak. Banka ve ATM'lerden ödeme alınmaz. Geç başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN