Yeni YÖKDİL Sınav Tarihi Açıklandı-Peki Başvurular Ne Zaman?

2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? Sınav tarihi açıklandı mı? YÖKDİL sınav başvuruları ne zaman alınacak? YÖKDİL nedir? Detaylar haberimizde.

Yeni YÖKDİL Sınav Tarihi Açıklandı-Peki Başvurular Ne Zaman?

Yeni YÖKDİL sınavı ne zaman?

On binlerce adayın girdiği YÖKDİL sınavı, geçtiğimiz 10 Mart günü yapıldı. Sınavın yapılması ve sonuçlarının açıklanması sonrası adaylar , yeni sınavın ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.  Peki YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

YÖKDİL NEDİR?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi  ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu  ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

YÖK 'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Yükseköğretim Kurumu tarafından YÖKDİL sınavı ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yeni YÖK olarak yükseköğretim sistemimizde ilk kez uygulamaya koyduğumuz 'alana özgü tek yabancı dil sınavı' olan YÖKDİL, bilindiği üzere YÖK’ün koordinasyonunda Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi tarafından müştereken uygulanmaktaydı. YÖKDİL Sınavı'nın sürdürülmesindeki katkılarından dolayı Anadolu ve Ankara Üniversitelerine teşekkür ederiz. 2019 yılı bahar dönemi sınavı başarıyla gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık ÖSYM tarafından yine YÖK’ün koordinasyonunda 'Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler' alanlarında uygulanmaya devam edecektir. 2019 yılı sonbahar dönemi YÖKDİL Sınavı 3 Kasım 2019 tarihinde 'Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce' dillerinde 'Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler' alanlarında yapılacaktır. 'Akademisyen dostu yeni YÖK' olarak kurguladığımız YÖKDİL Sınavı yine YÖK'ün koordinesinde ÖSYM tarafından yapılmaya devam edilecek olup, sınav tarihlerine ilişkin bilgi her yıl ÖSYM’nin sınav takviminde yer alacaktır”

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Önceki dönem yapılan sınava bakacak olursak , 3 Kasım günü yapılacak YÖKDİL sınavı için başvuruların Eylül sonu gibi başlaması bekleniyor. 

YÖKDİL SINAV DUYURUSU GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN