Yeni Ortaöğretim/Lise ve Ön Lisans KPSS Ne Zaman? İşte Beklenen Tarihler

Yeni dönem KPSS sınavları ne zaman yapılacak? ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılması planlanan yeni ön lisans ve lise Kamu Personeli Seçme Sınavları için beklenen tarihler yazımızda.

Yeni Ortaöğretim/Lise ve Ön Lisans KPSS Ne Zaman? İşte Beklenen Tarihler

KPSS ortaöğretim ve ön lisans ne zaman yapılacak?

2020 'de KPSS ön lisans ya da lise sınavına giremeyen adaylar, yeni KPSS'nin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda yeni KPSS ortaöğretim ve lise sınavının ne zaman yapılacağı konusunda bilgi verdik.

HER SENE YAPILSIN TEKLİFİ

TBMM'de KPSS B grubu sınavlarının her sene yapılması için teklif vardı. Ancak söz konusu teklife destek gelmedi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu durum için teklif gelmesi halinde konunun görüşülebileceğini söyledi. 

2021 'DE LİSE VE ÖN LİSANS KPSS VAR MI?

2021 yılında lise ve ön lisans KPSS sınavları yapılmayacak. Sınavlar 2022 yılında yapılacak.

ORTAÖĞRETİM KPSS NE ZAMAN?

2022 yılında Ortaöğretim KPSS'nin Kasım ayında yapılması bekleniyor. Sınav için başvuruların ise 2022 Ağustos ayında alınması bekleniyor. 

ÖN LİSANS KPSS NE ZAMAN?

Ön lisans KPSS 2022 yılında yapılacak. Ön lisans mezunu adaylar için sınavın Ekim ayında yapılması bekleniyor. Sınav için başvuruların Haziran ayında yapılması bekleniyor. 

SINAV TAKVİMİ

2022 yılında yapılacak sınavların tarihleri ÖSYM tarafından 2021 yılı sonunda açıklanacak. Sınav takvimi açıkalndığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden uygulamamızı indirin

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN