Üniversite Okuyanlar Dikkat: Vize Sınavları Değişiyor (AÖF AUZEF ve Örgün Okuyanlar)

Son dakika haberi: Açıköğretim öğrencilerini ve üniversitelerde örgün eğitim gören öğrenciler, vize sınavlarının ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Konu ile ilgili açıklama bugün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç 'tan geldi.

Üniversite Okuyanlar Dikkat: Vize Sınavları Değişiyor (AÖF AUZEF ve Örgün Okuyanlar)

AÖF , AUZEF ve Üniversite sınavları hakkında önemli açıklama.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç bir açıklama yaptı. Gün içinde açıklama yapan Saraç 'ın açıklamalarının detayları geldi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Saraç,  basın mensuplarının uzaktan eğitim uygulaması hakkında sorularını yanıtladı ve merak edilen konulara açıklık getirdi. 

Üniversitelerin 3 hafta tatil edildiğini ifade ederek sözlerine başlayan YÖK Başkanı Saraç yaptığı açıklamada, "23 Mart'ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerimizde dijital imkanlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak. Bu kapasiteye sahip olmayan üniversiteler için de 23 Mart'ta açık ders malzemeleri havuzu açılacaktır. Bu hususu üniversitelerin kendi karar süreçlerinde, kendi şartları içerisinde sürdürmelerinin doğru olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

SINAVLAR

Vize sınavları hakkında da konuşan YÖK Başkanı Saraç, vize sınavları ertelenecek mi? şeklinde gelen soruya  "Üniversiteler karar verecek. Online sınav olup olmayacağına üniversiteler karar verecek. Online yapabilirler ama şeffaf ve denetelenebilir nitelikte olmasını istiyoruz" şeklinde cevap verdi.

YA ERTELENECEK YA ONLİNE YAPILACAK

Saraç 'ın bu açıklamasına baktığımızda üniversitelerin ya vize sınavlarını ertelemesi ya da internet üzerinden yapması bekleniyor.  Ertelenmesi durumunda akademik takvimin değişmesi ve okulların daha geç kapanması bekleniyor.

Online sınav yapılması durumunda ise üniversite okuyan öğrenciler , evlerinden internet üzerinden sınavlara girebilecek.

Peki sizce sınav online mi yapılmalı yoksa vizeler ertelenmeli mi? Aşağıdaki yorum kkısmından yazabilirsiniz.

Anket için  TIKLA KATIL