TYT ve AYT Matematik Konuları Soru Çıkacak Üniteler (2020 YKS)

Son dakika açıklaması Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu 'ndan geldi. Yapılan açıklamada 2020 yılı YKS konularına yer verildi. İşte 2020 TYT ve AYT 'de öğrencilere sorulacak Matematik sorularının konuları ve matematik üniteleri.

TYT ve AYT Matematik Konuları Soru Çıkacak Üniteler (2020 YKS)

2020 TYT ve AYT Matematik konuları.

2020 yılı YKS müfredatının değişeceği açıklanmıştı. Açıklama sonrası YKS 'de , 12 'inci sınıfta okulda işlenen ünitelere kadar ders işleneceği bildirilmişti. Bu karar sonrası 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar , okullarda hangi konulara kadar gelindiğini , YKS 'de hangi konulardan soru çıkacağını araştırmaya başladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 2020 yılı YSK konuları üniteleri paylaşıldı. Yayımlanan duyuruda "Bakanlığımız tarafından hazırlanarak 04 Kasım 2019 tarihinde yayımlanan "2020 Yılında ÖSYM Başkanlığı Tarafından Gerçekleştirilecek TYT-AYT ve YDT Sınavlarında Derslere Göre Sorulacak Sorulara Ait Konu, Kazanım ve Açıklamalar"ın, 12. sınıf derslerine ait bölümü güncellendi. 9, 10 ve 11. sınıflarda herhangi bir güncelleme yapılmadı." denildi.

MATEMATİK KONULARI ÜNİTELERİ

2020 TYT ve AYT Matematik konuları , üniteleri şu şekilde:

Tüm konular için  tıklayın