TYT Türkçe Soruları Cevapları ve Öğrenci Yorumları (Nasıldı Kolay Mıydı Zor Muydu?)

2020 yılı Temel Yeterlilik Testi'nin sona ermesinin ardından adaylar Türkçe'de sorulan soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Türkçe soruları cevapları ve aday yorumları yazımızda.

TYT Türkçe Soruları Cevapları ve Öğrenci Yorumları (Nasıldı Kolay Mıydı Zor Muydu?)

TYT Türkçe soruları cevapları ve aday yorumları.

2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı 'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi bugün saat 10.15 'te başladı. 2.5 milyona yakın öğrencinin katılımı ile düzenlenen YKS 'nin ilk oturumununun sona ermesinin ardındna öğrenciler , sınavda çıkan soruları ve soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızı, adayların sınavda sorulan soruları ve cevapları tartışması, yorumlarını diğer adaylarla paylaşması için kaleme aldık.

TYT KAÇ SORU

TYT 'de öğrencilere toplamda 120 soru soruldu. Türkçe'den 40, Matematik 'ten 40, Sosyal Bilgiler dersinden 20 ve Fen Bilimleri Testi'nden 20 olmak üzere toplamda öğrencilere 120 soru soruldu.

TYT KAÇ DAKİKA?

TYT 'de öğrencilere daha önce 135 dakika süre veriliyordu. Pandemi nedeniyle bu sene TYT 'ye süre arttırıldı ve 165 dakika oldu. 10.15 'te başlayan sınav 13.00 'da sona erdi.

TYT TÜRKÇE SORULARI

TYT 'de öğrencilere Türkçe testinde 40 soru soruldu. Byük çoğunluğu paragraf olan test , Matematik testi ile birlikte en çok zaman harcanan ders oldu.

KOLAY MIYDI ZOR MUYDU?

Sınava giren öğrenciler , Türkçe testinin uzun olduğunu ancak genel olarak normal düzeyde olduğunu söyledi. Peki sizin sınavınız nasıl geçti? Türkçe testi kolay mıydı zor muydu? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Puan hesaplama detayları için TIKLAYIN

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav sonuçları 28 Temmuz 'da açıklanacak.

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN?

Soru ve cevapların 28 Haziran AYT ve YDT testlerinin sona ermesinin ardından açıklanması bekleniyor. 

Sınav soru ve cevapları, sınav sonuçları açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN