Ticaret Bakanlığı İşçi Alımı Kura Çekimi Tarihi ve Saati Açıklandı

Ticaret Bakanlığı 2021 yılı kamu işçisi alımı kura çekimi için açıklama geldi. Açıklamada güvenlik görevlisi ve beden işçisi kadrosuna yapılacak işçi alımı için kura çekimi tarihi ve saatine yer verildi.

Ticaret Bakanlığı İşçi Alımı Kura Çekimi Tarihi ve Saati Açıklandı

Ticaret Bakanlığı kura çekimi tarihi.

Ticaret Bakanlığı tarafındna bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklamada 2 kadroya yapılan 115 personel alımında başvuruların 19 Şubat 2021 tarihinde sona ereceğine, başvuruların sona ermesinin ardından adayların kura usulü ile belirleneceğine yer verildi.

NE İŞ YAPACAKLAR?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Silahlı): İlgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

Beden İşçisi: Kaçak/Tasfiyelik/Yolcu Beraberi Eşya/Araç Ambarları ile Geçici Depolama Yeri/Antrepo gibi hizmet yerlerinde ihtiyaç duyulan, eşyanın teslim alınması, çekimi ve taşınması, araçlara yüklenmesi, boşaltılması, tasnif edilmesi, ambar ve saha temizliği gibi ağır işlerde bedenen çalışma gerektiren işler ve ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

KAÇ KATI ADAY ÇAĞRILACAK?

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda kura çekimi ile ilgili, "Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş ilanı sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Asıl ve yedek adaylara ilişkin liste Kurumumuz internet sitesi www.ticaret.gov.tr adresinde ilan edilecektir." denildi. 

SÖZLÜ MÜLAKATA ALINACAKLAR

Kura çekiminde adı çıkan adaylar daha sonra sözlü mülakata alınacak.

KURA ÇEKİMİ TARİHİ , SAATİ VE YERİ

Ticaret Bakanlığı kura çekimi 25 Şubat 2021 Perşembe günü saat 11.00'da başlayacak. Kura ile ilgili, "Kura çekilişi 25.02.2021 tarihinde saat 11:00’da Ticaret Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Kura tarihi, saati ve yeri ile ilgili ortaya çıkabilecek değişiklikler Ticaret Bakanlığının www.ticaret.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır. Bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu duyuru tebligat yerine geçecektir." denildi.

KURA ÇEKİMİ CANLI YAYINLANACAK

Kura çekimine korona nedeniyle kimse alınmayacak. Ancak kura çekimi canlı yayınlanacak. Canlı yayından, kura çekimi sonucundan haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN