TBMM Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

TBMM 2020 yılı kamu personeli alımı başvurusu 25 Ağustos 2020 günü sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından sonuçlar beklenmeye başladı. Peki TBMM personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

TBMM Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

TBMM personel alımı sonucu ne zaman açıklanacak?

TBMM, geçtiğimiz gün yayımladığı duyuruda en az lise mezunları arasından personel alımı yapacağını duyurdu. 60 KPSS puan şartı ile farklı kadrolara yapılan personel alımında başvuruların başlaması ile birlikte binlerce aday müracaatını yaptı. 

Başvurular için ise son gün 25 Ağustos 2020 olarak açıklandı. Müracaatını yapan adaylar sonuçların açıklanması için beklemeye başladı. Sonuçları bekleyen adaylar ise TBMM'nin sonuçları ne zaman açıklayacağını araştırmaya başladı. 

HANGİ KADROLARA VE ŞEHİRLERE ALIM YAPILIYOR?

TBMM personel alımında kadrolar ve alım yapılan şehirler şu şekilde:

BAŞVURU SONRASI NE OLACAK?

İlana başvuru yapıp evraklarını mail yolu ile gönderen adaylar için sonuç açıklama süreci başladı. Eylül ayının ilk haftasında sonuçların açıklanması bekleniyor. Adaylar KPSS puanına göre sıralanacak TBMM'den konu ile ilgili yapılan duyuru şu şekilde:

"Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavın yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır. Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir."

Peki siz hangi kadroya kaç KPSS ile başvurdunuz? Yorum kısmı aşağıda.

Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için TIKLAYIN