Tarımda Atama TBMM Gündeminde.. Açıklamalar Geldi

Bugün TBMM 'de Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılı bütçesi görüşülmeye başlandı. On binlerce atama bekleyen personelin ise gözü kulağı TBMM 'deydi.  Biz de Kamu Bülteni olarak atama bekleyen adaylar için süreci anbean takip ediyoruz. Ancak Tarım Bakanı 'ndan henüz atama konusunda bir açıklama gelmedi. 

Tarımda Atama TBMM Gündeminde.. Açıklamalar Geldi

Tarım Bakanlığı atama sorunu TBMM 'de.

Aydın Özer yaptığı açıklamada KPSS detayına dikkatleri çekti ve "Hayvansal üretimden bitkisel üretime, toprak analizine, gıda maddelerinin denetlenmesine, su ürünleri üretimi ve yan sanayisine kadar eğitimli insan gücümüz neden devlet tarafından kullanılmamaktadır? Sekiz ayda atama yapılmazsa KPSS puanlarının geçersiz kalmasından endişe edenlere bir sözünüz var mıdır?" dedi.

AYHAN BARUT HATIRLATTI

TBMM 'de söz alan Ayhan Barut, Bakan Pakdemirli 'ye hitaben şunları söyledi:

"Sayın milletvekilleri, son derece stratejik olan tarım sektörünün vicdanları kanatan ve sızlatan en önemli sorunlarından birisi de atanamayan genç meslektaşlarımızdır. AKP iktidarının önceki bakanlarından Sayın Fakıbaba’nın “10.551 atama” sözü otuz aydan süre geçmesine rağmen hâlen yerine getirilmemiştir. Bir yıl önce tam burada, bu bütçede tekrar Tarım Bakanına sormuştum. Bir yıl boyunca bir arpa boyu yol gidemediğimizi görüyoruz. Şimdi Tarım Bakanına sormuyorum. On yedi yıldır liyakati yok eden bu bütçenin sahibi Sayın Erdoğan’a sesleniyorum: Tarım Bakanlığını hiç aklından geçirmeyen birisini bakan yaptınız. Tarım Bakanlığını aklından hiç çıkarmayan ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, su ürünleri ve veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenleri ne zaman atayacaksınız? Sözünüzü tutun ve bu atamaları ne zaman yapacağınızı ilan edin. Buradan belki de Tarım Bakanının da elini rahatlatmış oluruz."

İBRAHİM ETHEM SEDEF

Ethem Sedef ise şunları söyledi:

"Değinmek istediğim bir başka konu ise çiftçilerimizin verimli tarım için eğitilmeleri. Tarım il müdürlükleri daha aktif çalıştırılmalı. Çiftçilerimizi ziyaret ederek onları bilgilendiren, köylerimizde üretimi yerinde yönlendiren, tarlaları dolaşan, ahırları dolaşan ziraat mühendisleri, veteriner hekimlere ihtiyacımız var. Bunlar yapılmıyor demiyorum ancak artırılması ve yaygınlaştırılması gerekmekte. Tabii, bunu yapabilmek için de personel desteğine ihtiyaç duyulacaktır. Bakanlığa bağlı taşra teşkilatlarında personel sayıları artırılmalıdır. Atama bekleyen ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, su ürünleri mühendisleri kardeşlerimiz de Sayın Bakanımızdan müjdeli haberler bekliyor."

İLHAMİ ÖZCAN

İlhami Özcan şunları söyledi: "Tarım Şurasında biz de çok şey bekledik ama Tarım Şurasında dağ fare doğurdu. Çiftçinin ne bir girdi maliyetine ne bir borcuna ne bir tarımsal desteğine çözüm bulamadık. Sadece “Yapacağız, edeceğiz.” hayalleriyle çarpıştık. Gene bakınız, geldiğimiz noktada 10.551 ziraat mühendisimizi hâlâ atamadık, atamayı da düşünmüyoruz; bakınız, siz kıyıma devam ediyorsunuz."

CEMAL ENGİNYURT

Enginyurt ise şunları söyledi: "Ayrıca, Sayın Tarım Bakanım, sözlerimi bitirirken on binlerce veteriner, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi olan kardeşlerimiz otuz aydır atama bekliyorlar. Gençleri düşünmek adına, gençlere istihdam yaratmak adına bu on binlerce insana da destek vermenizi, kadro açmanızı talep ediyor; 2020 yılı bütçesinin ülkemize, devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor, hepinize teşekkür ediyorum."

Kadın-erkek atama bekleyenler bu sayfada >> TIKLA TAKİP ET

CEVAP GELECEK

Bakan Pakdemirli, ilerleyen saatlerde söz alacak ve milletvekillerinin yönelttiği bu soruları cevaplayacak. Cevap geldiği anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN