Tarımda Atama Bekleyenlerin KPSS Puanı Yanacak

Prof. Dr. Sefer Aycan bir son dakika açıklamasında bulundu. TBMM 'de basın toplantısı düzenleyen Aycan, Tarımda atama bekleyen ziraat,su ürünleri,gıda mühendisi ve veteriner hekimlerin sesi oldu.

Tarımda Atama Bekleyenlerin KPSS Puanı Yanacak

MHP'li Sefer Aycan'dan açıklama.

MHP Milletvekili Prof Dr. Sefer Aycan mecliste bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği toplantıda Aycan Tarımda atama bekleyenlerin sorunlarını ve atama taleplerini dile getirdi.

"150 bin ziraat,su ürünleri,gıda mühendisi ve veteriner hekim işsiz.Bakanlık iki yıldır boşalan kadrolara bile atama yapmıyor. Tarımsal üretimi artırmak için İnsan gücümüzü verimli kullanmalıyız." notu ile paylaşım yapan Aycan şunları söyledi:

"Gençler açısından bakıyorum. KPSS puanlarını kaldırdılar. 80 'den aşağı puan yok. Hatta 90 'ın üzerinde puanlar var. Biliyorsunuz bu puanlar 2 yıl geçerli. Ve bu gençler hem ünivesiteyi bitirmişiler , hem de KPSS 'den yüksek puan laarak atama bekliyorlar. Bunları da değerlendirmek lazım. Bu gençlere fırsat vermek lazım.

Ben şunu gördüm. Boşalan kadrolara bile atama yapılmamış. Bence sadece emeklileri değil , onun üstünde bir istihdam politikası geliştirmek gerekir. Kamu ister kendi ister özel organizasyonlarla bu mühendisleri etkin bir şekilde kullanarak verimliliği arttırma çabası içinde olması lazım. 

Her şeyimiz var toprak , mera sularımız var teknik elemanımız var. O zaman bir organizasyon eksikliği var. Kamu politikası ile gençleri istihdam etmek, tarım yapmak, daha bilimsel tarım hayvancılık yapmak, üretim yapmak, tarımda dışa bağımlılığı azaltmak gerekiyor. Birçok konuda zaten dışa bağımlıyız. 

Özellikle tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı olmak kabul edilebilir değil. Her şeyimiz var. Tek eksik olan destekleme ve politikalardır. 

Gençler istihdam edilmeli ve mağduriyetleri giderilmeli."

Tarımda atama bekleyen kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL