Sosyal Medyada Birleştiler! İİBF'liler Devletten Kadro Müjdesi Bekliyor

İİBF mezunlarının kamu ve özel sektördeki iş sıkıntıları sürüyor. Zaman zaman sosyal medya hesapları üzerinden yetkililere seslenmeye çalışan İİBF mezunları kamuya personel alımlarında kendilerine daha fazla kontenjan ayrılmasını talep ediyor.

Sosyal Medyada Birleştiler! İİBF'liler Devletten Kadro Müjdesi Bekliyor

Yıllarca KPSS'ye hazırlanıp yüksek puan aldıklarını fakat buna rağmen ne kamuda ne özel sektörde iş fırsatı bulamadıklarını belirten İİBF mezunları üstelik KYK borcunun sürekli arttığını ve umutlarını yitirmeye başladıklarını belirtiyor. Sayıları yüzbinlerle ifade edilen İİBF mezunları, kamuya personel alımlarında aslında kontenjan bulabiliyor, fakat mezun sayısının fazlalığı nedeniyle bir çok mezun açıkta kalıyor.

Aynı sorun sağlıkçı , öğretmen, mühendis ve teknikerler de de mevcut. Kamuda iş bulamamalarının yanı sıra özel sektörde de yeni mezun oldukları ve tecrübesiz oldukları gerekçesiyle işe alınmayan gençler 'Artık bir çözüm üretilmeli, İİBFdevletten kadrobekliyor' şeklinde hashtaglarle seslerini duyurmaya çalışıyor. Sosyal medyada bir araya gelen İİBF mezunları twitter'da başlattıkları kampanyayla Türkiye'nin gündemine oturdu. IIBFdevletten KadroBekliyor Hashtagi ile başlatılan kampanyaya kısa sürede binlerce mesaj atıldı.

İİBF SOSYAL MEDYA KAMPANYALARINI VE DİĞER HABERLERİ TAKİP ETMEK İÇİN KAMU BÜLTENİ'Nİ TWİTTER'DA TAKİP ET! KAMU BÜLTENİ TWİTTER SAYFASI İÇİN TIKLA.