Son Dakika Haberi: LGS ve YKS İçin Sürpriz Tarih

Son dakika haberi geldi. YKS ve LGS için iki sürpriz tarih açıklandı. Geri çekilmesi beklenen YKS tarihinin daha ileri bir tarihe alınacağı belirtiliyor.

Son Dakika Haberi: LGS ve YKS İçin Sürpriz Tarih

2020 YKS tarihi  hakkında son dakika haberi: Ertelenebilir.

Son günlerde YKS 'nin geriye çekileceği iddiaları dolaşıyor. Turizm sezonu nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı 'nın tarihinin Haziran ayının son günlerine alınacağı iddia edilirken bugün bir son dakika haberi geldi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

YKS tarihinin Haziran ayına yeniden alınmasına tepkiler çığ gibi büyümüştü. Sosyal medya üzerinde milyonlarca paylaşım yapılmış ve YKS tarihinin geri çekilmemesi istenmişti. 

NORMALLEŞME

Bugün Cumhurbaşkanlığı kabiğne toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın başkanlığında,  telekonferans yöntemiyle düzenlenecek kabine toplantısında sınavlar ele alınacak. Sınavların yanı sıra normalleşme süreci de masadaki diğer önemli konulardan biri olacak. Hayatın ne zaman normale döneceği, AVM'ler, berberler, düğün salonları ile diğer işletmelerin ne zaman açılacağı , üniversite ve liselere giriş sınavlarının ne zaman yapılacağı meseleleri masada olacak. 

LİSE VE ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVI

Toplantının en önemli ana maddelerinden biri de Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavları (YKS) olacak. Bilim Kurulunun bu konudaki tavsiyeleri ele alınacak ve tavsiyeler ışığında yeni tarihler belirlenecek.

YKS VE LGS İÇİN TARİH

Edinilen son dakika bilgilerine göre 7 Haziran 'da yapılması planlanan liselere giriş sınavının  temmuz ayına, 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçe gerçekleştirilecek olan YKS'nin de daha da ileri bir tarihe öteleneceği iddia ediliyor.

AÇIKLAMA SAAT KAÇTA GELECEK?

15.00 'da başlayacak kabine toplantısının 19.00 civarında sona ermesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN