Sırada KPSS, ALES, DGS ve YDS Var: ÖSYM'den Sınav Ücretlerine Yüksek Zam

Son dakika haberi: ÖSYM Başkanlığı 2021 yılında birçok ücrete zamlar yaptı. Yapılan zamların en düşüğü yüzde 11, en yükseği ise yüzde 28.5 oldu.

Sırada KPSS, ALES, DGS ve YDS Var: ÖSYM'den Sınav Ücretlerine Yüksek Zam

ÖSYM'den tüm ücretlere zam.

Milliyet'ten Ozna Ömer Kadüker, Kamu Bülteni'nin geçtiğimiz hafta gündeme taşıdığı sınav parası zamlarını bugün köşesine taşıdı. ÖSYM Başkanlığı'nın sınav ücretlerine ciddi zamlar yaptığını söyleyen Kadüker, öğrencilerin sınava girmesi için sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdiğini aktardı.

ZAMLAR

YKS sınav ücretine enflasyonun 2 katı kadar zam yapıldı ve 70 lira olan her oturum için ücret 90 liraya çıkarıldı. TYT'ye girecekler 90, TYT ve AYT'ye girecekler 180 TL ödeyecek. AYT'ye de girecek öğrenciler 270 lira vermek zorunda. YKS2nin yanı sıra diğer sınav ücretlerine de zam geldi. 

130 lira olan YÖKDİL ücreti 145 liraya,

450 lira olan Tıpta Uzmanlık Sınavı ücreti 500 liraya (TUS sadece Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılıyor. İki oturum şeklinde yapılan sınava girecek doktorlar il dışından gelmeleri durumunda 1000 liradan fazla masrafla karşılaşabilir.)

EKYS sınav ücreeti ise 200 liradan 225 liraya yükseltildi. 

TERCİH ÜCRETİNE DE ZAM GELDİ

ÖSYM, sınav başvuru ücretlerinin yanı sıra geçen sene 20 lira olan tercih ücretine yüzde 25 zam yaptı ve 25 liraya çıkardı. 

YDS, KPSS , ALES VE DGS'YE DE ZAM GELECEK

Bu sınavlar şimdiye kadar başvurusu başlayan sınavlar oldu. Önümüzdeki günlerde başvurusu başlayacak YDS, KPSS ve DGS ile ALES 'in de başvuru ücretlerinin zamlanması bekleniyor. 

Eğitim İş, zamlara tepki gösterdi ve  "Bu sınavlar, devletin bir hak olarak tüm yurttaşlara ücretsiz ve eşit sağlaması gereken eğitimde mecburi tutulduğu için ücretsiz olmalıdır" çağrısında bulunuyor. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da kararın gözden geçirilmesini isteyerek "Salgında işsiz kalan ya da gelir kaybına uğrayan vatandaşlarımızın çocuklarından ücret alınmasın" dedi.

Birçok öğrenci ise sosyal medya hesapları üzerinden bu duruma tepki gösteriyor. Adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN