PTT Personel Alımı Açıklaması Geldi

PTT personel alımı için TBMM 'den açıklama geldi. Açıklamada personel alımında KPSS şartı aranacağı , KPSS şartının yanı sıra adayların yazılı sınava da alınacağı bildirildi. İşte 10 Aralık 2019 tarihli PTT personel alımı açıklaması.

PTT Personel Alımı Açıklaması Geldi

PTT personel alımı açıklaması geldi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel bir soru önergesi hazırladı. Geçtiğimiz Ağustos ayında Bakan Turhan 'ın yanıtlaması üzerine verilen soru önergesinin cevabı bugün geldi. TBMM resmi internet adresi üzerinden yayımlanan cevap haberimizde.

SORU ÖNERGESİ

Atila Sertel tarafındna verilen soru önergesinde PTT personel alımında KPSS şartı olup olmayacağını , önümüzdeki yıllarda kaç personel alımı yapılacağını sordu. Soru önergesinde personel alımında yazılı sınav uygulanıp uygulanmayacağı meselesi de soruldu. 

PTT İLANINI BEKLEYENLER BU ADRESTE

Bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

CEVAP GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından soru önergesine cevap verildi. Bakan Turhan 'ın imzası ile verilen cevap bugün yayımlandı. İşte önergeye verilen cevap:

"Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin "İşgücü ihtiyacının tespiti ve planlaması" başlıklı 76 'ıncı maddesi gereği, her yıl yapılan iş gücü tespitine göre personel alım ilanına çıkılmaktadır. 

Aynı yönetmeliğin "İşe Alınmada Aranacak Genel Şartlar" başlıklı 9 'uncu maddesinin "j" bendinde "KPSS'den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak", "Giriş sınavları" başlıklı 16 'ıncı maddesinin birinci bendinde "Sınavlar, alım yapılacak pozisyonun özellikleri dikkate alınarak yazılı yapılır. Yazılı sınav sonrası mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme yapılabilir. Hangi pozisyon unvaları için mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme yapılacağı ile pozisyon unvanları itibarıyla her bir sınavda aranan asgari puanı Yönetmeiğe ekli (II) sayılı cetvelde gösterilmiştir." denildiğindne ileride yapılacak personel alımlarında başvuru sürecinin kabulü için KPSS şartı aranacak ve yönetmelik gereği alım yapılacak pozisyonun özellikleri dikkate alınarak yazılı sınav yapılacaktır.

Yine alım yapılacak pozisyonun özelliğine göre , "mülakat ve/veya uygulamalı sınav ile psikometrik inceleme" ytapılabilecektir."

PTT PERSONEL ALIMI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Açıklamada PTT personel alımı için hazırlıkların devam ettiği bildirildi. 

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN