PMYO Polis Alımı Mülakat Aşamaları ve Evraklar

PMYO polis alımında başvurular sona erdi. Peki PMYO polis alımı mülakatları ne zaman yapılacak? Mülakat aşamaları nasıl olacak? Hangi aşamalar olacak? Evraklar nelerdir? İşte detaylar.

PMYO Polis Alımı Mülakat Aşamaları ve Evraklar

2019 PMYO polis alımı başvurusu bitti: Peki sonuçlar ne zaman?

2019 PMYO polis alımı başvuruları bugün saat 17.00 itibariyle sona erdi. Başvuruların sona ermesi ile birlikte polis alımına başvuru yapan en az lise mezunu adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını , mülakat aşamasının nasıl olacağını araştırmaya başladı. Biz de adayları bilgilendirmek için bu haberimizi yazdık.

EN AZ LİSE MEZUNU ALIM

250 'si kadın , 2 bin 250 'si erkek olmak üzere toplamda 2 bin 500 polis alımı için yayımlanan duyuruya en az lise mezunu adaylar başvuru yaptı. TYT 250 puan şartı ile yapılan polis alımında başvurular sona erdi.

İlana başvuran diğer kadın-erkek adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

MÜLAKATLAR

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda mülakat aşamaları hakkında şu ifadelere yer verildi:

"Adayların sınav giriş belgeleri ile hangi tarihte ve nerede şahsen başvuruda bulunacakları ve sınava katılacakları www.pa.edu.tr internet adresinde yayınlanacaktır. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların ikamet illerine göre belirlenecek sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Dolayısıyla adayların ön müracaatı sırasındaki MERNİS kayıtlarındaki ikamet adresleri dikkate alınarak sınav merkezlerine planlamaları yapılacaktır. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir."

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılacaktır. Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 10’uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan hükme göre ön sağlık kontrolü, fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı komisyonlarının kararları kesindir, itiraz edilemez

İSTENEN EVRAKLAR ŞU ŞEKİLDE;

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mülakat yer ve tarihlerinin ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. duyuru gelince bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN