ÖSYM'den Hatırlatma! 2020 ALES Geç Başvuruları Alınacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın resmi sayfasından 2020 ALES/1 başvurularıyla ilgili hatırlatma yapıldı.

ÖSYM'den Hatırlatma! 2020 ALES Geç Başvuruları Alınacak

ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede ALES 1 için geç başvuruların bugün saat 23.59'a kadar alınacağı belirtilerek, daha önce herhangi bir nedenle başvuru yapamayan adayların başvurularını bugün gerçekleştirebileceği kaydedildi.

Resim

ÖSYM'nin resmi açıklamasında, "2020 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020 ALES/1) için bugün (14 Temmuz 2020) geç başvuru günüdür. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru bugün saat 23.59'da sona erecektir." denildi.

ALES ile ilgili sonuç tarihinde de düzenlemeye gidilmişti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, dün yaptığı açıklamada, "16 Ağustos tarihinde uygulayacağımız ALES’e girecek adaylarımızın lisansüstü başvurularını yapabilmelerine imkan tanımak için, daha önce takvimimizde 16 Eylül olarak açıkladığımız ALES sonuç açıklama tarihi 7 Eylül olarak güncellenmiştir. Adaylarımız için hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullanmıştı.