ÖSYM'den Duyuru Geldi! 2019 İSG 2. Dönem Sınav Yerleri Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı İSG 2. Dönem Sınav giriş yerlerini açıkladı. ÖSYM'nin resmi internet sayfasından yapılan bilgilendirmede, 14 Aralık'ta uygulanacak İSG 2. Dönem için başvuru yapan adayların sınava girecekleri bina ve salon atama işlemlerinin tamamlandığı, adayların ÖSYM'nin resmi sayfasından ilgili sınav giriş belgelerine erişebileceği belirtildi.Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Sa

ÖSYM'den Duyuru Geldi! 2019 İSG 2. Dönem Sınav Yerleri Açıklandı

ÖSYM'den Duyuru Geldi! 2019 İSG 2. Dönem Sınav Yerleri Açıklandı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı İSG 2. Dönem Sınav giriş yerlerini açıkladı. ÖSYM'nin resmi internet sayfasından yapılan bilgilendirmede, 14 Aralık'ta uygulanacak İSG 2. Dönem için başvuru yapan adayların sınava girecekleri bina ve salon atama işlemlerinin tamamlandığı, adayların ÖSYM'nin resmi sayfasından ilgili sınav giriş belgelerine erişebileceği belirtildi. ÖSYM resmi duyurusunda şu ifadeler yer aldı: 

14 Aralık 2019 tarihinde uygulanacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavına (2019-İSG 2. Dönem) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 04 Aralık 2019 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİKKAT!

14 Aralık 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-İSG 2. Dönem için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İSG BEKLEYİŞİNDE SONA GELİNİYOR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın 2019 İSG 2. Dönem için yaptığı bilgilendirmeye göre, 14 Aralık'ta ÖSYM'nin uygulanacağı sınav Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde gerçekleşecek. Sınavın saat 10.15'te başlayacağı ve adaylara 75 dakika süre tanınacağı belirtilirken, ÖSYM'nin sınavla ilgili yaptığı bilgilendirmede sınav merkezlerine saat 10.00'dan sonra adayların alınmayacağı belirtildi. 

SINAVA GİRERKEN DİKKAT

Sınava girecek adayların, ÖSYM tarafından kısa süre içerisinde yayımlanacak sınav giriş belgesinin yanı sıra yanlarında geçerli bir kimlik belgesi getirmesi gerektiği hatırlatılırken, "Bir adayın sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını da yanında bulundurması zorunludur." vurgusu yapıldı. Adayların ayrıca pembe/mavi kartın aslı, pasaportu bulunmayan KKTC vatandaşlarının KKTC kimlik kartı , kimliğini kaybedenlerin geçici kimlik belgesinin aslıyla girebileceği belirtildi. İSG 2. Döneme girecek adayların meslek kimlik kartları vb. gibi belgelerle sınav merkezlerine gelmemeleri bu belgelerin girişte kabul edilmeyeceği vurgulandı.

2019 İSG 2. DÖNEM SONUÇLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın 2019 İSG 2. Dönem sınav sonuçlarını 7 Ocak 2020 tarihinde açıklayacağı belirtildi. ÖSYM'nin sınav takvimine göre 14 Aralık'ta uygulanacak sınava ait sonuçlara 7 Ocak 2020 tarihinde ÖSYM sonuç açıklama sayfasından T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişim sağlanabilecek. Sınav soruları ve cevaplarının sınavdan sonraki hafta ya da aynı hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.