ÖSYM'den ALES/2 Başvuru Duyurusu: İşte Başvuru Sayfası ve Geç Başvuru Ücreti

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı ve 2020 yılı 2. dönem ALES geç başvurularının bugün alınacağına yer verildi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı geç başvuru bilgileri ve ücreti yazımızda.

ÖSYM'den ALES/2 Başvuru Duyurusu: İşte Başvuru Sayfası ve Geç Başvuru Ücreti

ÖSYM'den ALES duyurusu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 yılı 2. dönem ALES için geç başvuruların bugün alınacağına , başvurusunu süresi içinde yapmayan adayların bugün içinde başvurusunu yapıp ücretini yatırması gerektiğine yer verildi. ÖSYM Twitter adresi üzerinden yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

ALES/2 başvurusunu yapmak isteyen adaylar, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden müracaatını yapacak. Saat 10.00'da başvuru ekranı açılacak ve önce ais internet üzerinden başvuru yapılacak. Aday işlemleri Sistemi üzerinden başvurusunu yapanlar, ÖSYM'nin ödeme sistemi üzerinden sınav ücretini yatıracak ve müracaatını tamamlamış olacak.

Başlangıç Tarihi :04.11.2020 10:00
Bitiş Tarihi :04.11.2020 23:59
Sınav Ücreti:195 TL
Ödeme Yerleri:ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Sınav başvurusu bugün 23.59'a kadar alınacak. Başvurusunu yapanların ücreti de saat 23.59'a kadar yatırması gerekmektedir. Sınav ücreti bankalardan, ATM'lerden alınmaz. Sadece ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden alınır.