ÖSYM, KPSS 2020/2 Memur Alımında Tercih Ücreti Almayacak

2020 yılının 2. merkezi yerleştirmesi önümüzdeki hafta başlayacak. Tercihler için geri sayımda sona geliniyor. Bu tercihlerde adaylardan tercih ücreti alınmayacak.

ÖSYM, KPSS 2020/2 Memur Alımında Tercih Ücreti Almayacak

KPSS 2020/2 tercihlerinde ücret olmayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk önceki gün bir açıklama yaptı ve KPSS 2020/2 tercihleri için kılavuzun ÖSYM Başkanlığı'na gönderildiğini, kılavuzda belirtilen kadrolar için tercihler 30 Aralık 2020 günü başlayacak ve 7 Ocak tarihine kadar devam edecek. Tercihler ÖSYM 'nin Aday İşlemleri Sistemi (ais.osym.gov.tr) üzerinden yapılacak. 

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMASI

Çalışma Bakanlığı resmi internet adresinden yapılan açıklama şu şekilde:

"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  KPSS-2020/2 merkezi yerleştirme aday tercih işlemlerinin 30 Aralık 2020-7 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirebileceğini duyurdu.

KPSS-2020/2 için kurumların yerleştirme taleplerinin Kamu E-uygulama üzerinden elektronik ortamda alındığını belirten Bakan Selçuk, gerekli incelemelerin tamamlanarak tercih kılavuzunda ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderildiğini ifade etti.

Bakan Selçuk, KPSS Merkezi Yerleştirme işlemlerinin “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde bakanlık koordinasyonunda yürütüldüğünü bildirdi."

KPSS TERCİHİNDE ÜCRET OLMAYACAK

ÖSYM, KPSS tercihlerinde tercih ücreti sistemini geçtiğimiz yıllarda getirmişti. Tercih yapacak adaylar 20 TL'lik ücret ödemek zorundaydı. Ancak ÖSYM, merkezi sınavdan sonra yapılan ilk KPSS tercihlerinde ücret alınmayacağını duyurmuştu. 2020 yılında yapılan lise, ön lisans ve lisans KPSS 'lerin ardından ilk tercih KPSS 2020/2 ile olacak. Bu nedenle KPSS 2020/2 tercihleri ücretsiz yapılacak.

KPSS tercihleri başladığında haberdar olmak için  TIKLAYIN