ÖSYM Duyurdu MSÜ Sınav Başvuruları Başladı

ÖSYM resmi internet sitesinden duyurduğu Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), 2022 Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları başladı. Peki bu sınava kimler başvuru yapabilir, başvuru nasıl yapılacak.

ÖSYM Duyurdu MSÜ Sınav Başvuruları Başladı

Binlerce adayın heyecanla beklediği MSÜ, Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları bugün itibariyle başladı.

Sınav 27 Mart’ta

Bugün itibariyle başlayan başvurularda son gün 9 Şubat 2022 günü olarak duyuruldu (Sınav ücreti ödeme için son gün, 10 Şubat 2022). Sınav ücreti olarak 130 TL yatıracak adaylar 27 MART 2022 de sınava girecektir. Saat 10.15 te başlayacak sınav 135 dakika sürecektir. Güncellemeler ve yeni bilgiler için sık sık ÖSYM nin internet sayfasını kontrol etmelisiniz.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Sınava girecek adaylar, 2022-MSÜ Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapacaklardır. Tüm adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Adaylar, sahip olduğu HES kodunun ÖSYM sistemine kaydını ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (https://ais.osym.gov.tr) “PROFİLİM” alanında bulunan “HES KODU BİLGİLERİM” sayfasından yapacaklardır. Bu sınav için kullanılacak olan HES kodunun geçerlilik bitiş tarihinin, bu sınavın yapılacağı günden bir gün sonrası veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir.

Sınavla ilgili tüm detaylar başvuru klavuzunda yer alıyor.

2022-MSÜ Başvuru Klavuzu İçin: TIKLAYIN

2022-MSÜ Aday Başvuru Formu İçin: TIKLAYIN

Başvuru Merkezleri İçin: TIKLAYIN