ÖSYM'den KPSS Tarihi ve YKS Duyurusu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün 'den son dakika açıklaması geldi. Açıklamada KPSS tarihinin geriye çekilip çekilmeyeceği ve YKS ile ilgili son bilgilere yer verildi.

ÖSYM'den KPSS Tarihi ve YKS Duyurusu

ÖSYM 'den KPSS ve YKS açıklaması.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün 'den son dakika açıklaması geldi. Aygün yaptığı açıklamada KPSS sınavının geriye çekilip çekilmeyeceği ve YKS 'nin nasıl olacağı konularına cevap verdi. 

YKS NASIL OLACAK? SINAV MERKEZİ  DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK MI?

2020 yılı YKS ile ilgili konuşan Aygün, taban puanın 170 'e çekildiğini ve sınav süresinin 165 dakikaya çıkarıldığına yer verildi. 

İşte açıklamada satır başlıkları:

Maskelerin sınav boyunca takılıp takılmayacağı bilim kurulunun kararına göre belirlenecek.

Sınav yerlerine ulaşım belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar, milli eğitim müdürlükleri, jandarma ekipleri koordinesinde sağlanacak.

İl değişikliği yapan öğrenciler için sınav merkezi değişikliği olack mı? Sorusuna Aygün, "Adayların büyük bölümü mezun durumunda öğrenciler. Genelde illerde üniversiteler kullanılacak. Adaylardan başvuru sürecinde iki sınav tercihi alındı. Bu yıla özel olarak tüm adaylar ilk tercihlerindeki sınav merkezlerinde sınava girecekler." dedi.

KPSS ERTELENECEK Mİ ? GERİYE ALINACAK MI?

Halis Aygün yaptığı açıklamada KPSS tarihinin değişmeyeceğini söyledi. 

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 12-13 Eylül

KPSS ÖABT 20 Eylül

EKPSS 11 Ekim

KPSS Önlisans 25 Ekim

KPSS Ortaöğretim 22 Kasım

KPSS DHBT 27 Aralık

KPSS Genel Kültür Genel Yetenek soru ve konu uygulaması için >>

Android için TIKLAYIN 

İOS için TIKLAYIN