ÖSYM 2020-Mühendislik Tamamlama Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

1-7 Ekim 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan Teknik Öğretmenler için Mühendsilik Tamamlama Programlarına yerleştirme sonuçları belli oldu.

ÖSYM 2020-Mühendislik Tamamlama Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Adaylar, ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile işlemlerini tamamlayabilecekler. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt işlemlerinin 19-23 Ekim tarihlerinde ilgili üniversiteler tarafından yapılacağına dikkat çekilen açıklamada, kayıt için adayların, süresi içinde başvurularını tamamlamaları gerektiği vurgulandı. Resmi açıklamada ayrıca şu ifadeler görüldü:

01 - 07 Ekim 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programlarına (2020-Mühendislik Tamamlama) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 15 Ekim 2020 tarihinde 13.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından 19-23 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.