MSÜ Soru ve Cevapları ile Öğrenci Yorumları (Soru ve Cevap ile Sınav Sonucu Yayımlanma Tarihi)

2020 MSÜ sınavı sona erdi. Sınavdan çıkan öğrenciler ise soru ve cevapların ne zaman erişime açılacağını , sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağını araştırmaya başladı. İşte 2020 Milli Savunma Üniversitesi Giriş Sınavı hakkında son bilgiler , soru ve cevaplar hakkında adayların yorumları.

MSÜ Soru ve Cevapları ile Öğrenci Yorumları (Soru ve Cevap ile Sınav Sonucu Yayımlanma Tarihi)

2020 MSÜ sınavı sona erdi: Sınav soru ve cevapları yorumları.

Yüz binlerce adayın katılımı ile bugün Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı gerçekleşti. Saat 10.15 'te başlayan sınavda öğrencilere 120 soru soruldu ve bu soruların yanıtlanması için toplamda 135 dakika süre verildi. 

Saat 10,15 'te başlayan sınav 12,30 'da sona erdi ve öğrenciler sınav salonlarından çıktı. Sınavdan çıkan öğrenciler ise sınav soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını , sınavda çıkan soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızı, sınav soru ve cevaplarına dair son bilgileri paylaşmak ve adayların bilgi alış verişi yapması için kaleme aldık.

MSÜ SORU DAĞILIMI

MSÜ 'de öğrencilere toplamda 120 soru yönlendirilir. Soruların derslere göre dağılımı şu şekilde:

Türkçe (40 soru)

Sosyal Bilimler (20) Tarih (5 soru) Coğrafya (5 soru) Felsefe (5 soru) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) (5 soru)

Temel Matematik (40 soru)

Fen Bilimleri (20) Fizik (7 soru) Kimya (7 soru) Biyoloji (6 soru)

SINAV SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?

Geçtiğimiz yıl yapılan MSÜ giriş sınavının soru ve cevapları aynı gün akşam saatlerinde yayımlanmıştı. Bu yıl da yine bugün sınav soru ve cevaplarının yüzde 10 'luk kısmınının erişime açılması bekleniyor. 

ADAY YORUMLARI

Sınavdan çıkan öğrenciler , Türkçe sorularının uzunluğundan şikayet ederken Türkçe ve Matematik testlerinde zaman kaybettiklerini söyledi. Peki sizin sınavınız nasıldı? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer öğrencilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

SORU VE CEVAPLAR

Araştırılan ilk soru Soğuk Su Milli Parkı sorusu oldu. Aşağıdaki yorum kısmından sınavda karşınıza çıkan , merak ettiğiniz soruları yazarak cevaplarını diğer öğrencilerle tartışabilirsiniz.

MSÜ sınav sonuçları 7 Temmuz 2020 günü açıklanacak.

YKS ise 27-28 Haziran 'da yapılacak. YKS sınav giriş yerlerinin ise 17 Haziran 'da yayımlanması bekleniyor. 

MSÜ SORULARI VE SONUÇLARI BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN