MSÜ 2020 Başvurusu Başladı-Lise Mezunu Kadın-Erkek Subay Astsubay Askeri Öğrenci Alımı

2020 yılı Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı başvuruları başladı. ÖSYM üzerinden alınan subay astsubay askeri öğrenci alımı başvurunun şartları , başvuru ekranı ve başvuru ücreti ile anlaşmalı bankalar haberimizde.

MSÜ 2020 Başvurusu Başladı-Lise Mezunu Kadın-Erkek Subay Astsubay Askeri Öğrenci Alımı

2020 MSÜ başvuruları başladı.

2020 yılı Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı başvuruları başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada başvuruların internet üzerinden alınacağına yer verildi. 

KADIN ERKEK SUBAY ASTSUBAY ADAYLARI BU ADRESTE

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

BAŞVURU ŞARTLARI

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda lise mezunu askeri öğrenci alımında başvuru şartlarının şu şekilde olacağına yer verildi:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Çifte vatandaşlığı olan adaylar sınava başvurabilirler ancak, Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokullarından mezun olacakları tarihe kadar diğer vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar.),

- Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

- Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 1999 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından kadın öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (2000 ve sonrası doğumlu) gerekmektedir.

- Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2020 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2018 ve 2019 yılında mezun olmak (Daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar.),

- 2017 yılı ve öncesi bir ortaöğretim kurumundan mezun olanların başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir (MEB e-Okulda birden fazla ortaöğretim bilgisi olup bunlardan herhangi biri 2017 ve öncesi mezun durumda olanlar dâhil).

- Lise ve dengi okulların tamamından bu maddede belirtilen tarihlerde mezun olan/mezun olabilecek tüm adayların başvuru yapmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.

ADAYLAR MSÜ 'YE ALINACAK

Lise mezunu subay astsubay alımında adaylar harp okulları ile astsubay MYO 'lara alınacak. Subay öğrencileri 4 , astsubay öğrencileri 2 yıllık eğitimin ardındna TSK bünyesinde göreve başlayacak.

BAŞVURULAR ÖSYM ÜZERİNDEN

Başvuru yapmak için aşağıdaki linke gidin.

https://ais.osym.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada aşağıda bulunan 2020 MSÜ kısmına tıklayın. daha sonra karşınıza çıkan ekranda başvuru yap butonuna tıklayın.

Başvuru yap kısmına tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi doldurun ve müracaatınızı yapın.

BAŞVURU ÜCRETİ

İnternet üzerinden başvuru sonrası adaylar 100 TL olan başvuru ücretini aşağıdaki anlaşmalı bankalara yatıracak. 

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.);

ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

MSÜ SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

2020 MSÜ giriş sınavı 29 Mart 2020 tarihinde yapılacak.