MSB'den 2020 KKK Sözleşmeli Er Temini Duyurusu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. PERTEM'de yayımlanan duyuruda 2020 yılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuru sonuç ve seçim aşaması detaylarına yer verildi.

MSB'den 2020 KKK Sözleşmeli Er Temini Duyurusu

Son dakika : MSB'den KKK Sözleşmeli er temini duyurusu.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafındna duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2020 yılı sözleşmeli er alımı başvuru sonuçlarının açıklandığına ve seçim aşamalarının 2 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacağına yer verildi. 

"MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2020 YILI SÖZLEŞMELİ ER TEMİNİ" başlığı ile yayımlanan duyuur şu şekilde:

1. Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Temini faaliyeti 02 Haziran-03 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
2. Seçim aşaması faaliyetleri MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı MAMAK/ANKARA adresinde yapılacaktır. Seçim aşamasına çağrılan adaylar gruplar halinde sınavlara çağrılacaktır;
    a. Birinci grup adaylar; 02-05 Haziran 2020 tarihleri arasında sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte sınavlara girecektir. (Sosyal mesafenin korunması ve yoğunluk yaşanmaması açısından adayların belirtilen saatte sınav yerinde bulunması önem arz etmektedir.)
    b. Diğer adayların çağrı ilanları ileri bir tarihte yapılacak olup, sınav tarihleri sorgulama sayfasında ayrıca belirtilecektir.
3. Seçim aşaması faaliyetleri 1 gün sürecektir.
4. Seçim Aşamaları;
    a. Evrak Kabul
    b. Fiziki Değerlendirme (boy ve kilo oranlarının kontrolü)
    c. Fiziki Yeterlilik Testi
    d. Mülakat
    e. Hastane sevk aşamalarından oluşmaktadır.
5. Adaylar Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeler ile birlikte, e-devlet şifrelerini ve Aday Bilgi Formunu doldurarak getireceklerdir. Aday Bilgi Formuna ulaşmak için tıklayınız...
6. Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların gelirken spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.
7. Adaylar Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) "Adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca bulunmamaktadır." onaylı hekim raporunu beraberinde getirecektir.
8. Adayların sınavlara gelirken belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini de getirmeleri gerekmektedir. Ancak getirilen belgelerin asılları teslim edilmeyecek, adayın kendisinde kalacaktır.
9. Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, büyük çanta/valiz, cep telefonu, cep telefonu için taşınabilir şarj ünitesi, harici bellek vb. eşyalar ile sınav merkezine giriş kabul edilmeyecektir.
10. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.
11. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.
12. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.
UYARI:
i) Başvuru kılavuzunda evrak olarak neler getireceğiniz listelenmektedir. Sınavlara gelirken istenilen belgeler dışında belge talep edilmemektedir. Sınav merkezleri önünde güvenlik formu, dosya, zarf, gibi malzemeleri ücret karşılığı satmaya çalışanlara itibar etmeyiniz.
ii) Adayların, Korona virüse karşı tedbirler kapsamında sınavın icra edileceği yerin nizamiyesinden itibaren yapılan uyarılara uyarak belirli bir disiplin içinde hareket etmeleri, sosyal mesafeyi korumaları ve maskelerini usulüne uygun şekilde takmaları önem arz etmektedir.
iii) Salgın nedeniyle, Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulama gereği Ankara dışından gelecek adayların sınava gelirken HES kodu alması önem arz etmektedir.

Karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak öncelikle https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinde yer alan bölüme bakınız.

İlave sorularla ilgili irtibat numarası    : 0 (312) 562 05 43
Belgegeçer (Fax)                                : 0 (312) 319 43 67 

BAŞVURU SONUÇ SAYFASI

Başvuru sonucunuzu görmek için tıklayın

EVRAKLAR

BOY KİLO

SPOR

Hedef koşusu, 35 metre uzunluğu olan parkurda gerçekleştirilir. Aynı kulvar üzerinde ve başlangıç noktasından 15 m, 20 m, 30 m ve 35 m uzaklıklarda hedefler vardır. Her bir hedefin üzerinde ikişer adet tahta vardır. Adaylar başlangıç noktasından koşuya başlarlar. Önce, 35 m uzaklıktaki hedefteki tahtalardan bir tanesini alır başlangıç çizgisinde bulunan sepete atar. Daha sonra tek kalan diğer tahtayı alıp sepete atar. Aday uzaktaki hedeften başlayarak yakındaki hedefe doğru sırayla koşar ve tek tek tahtaları toplayıp sepete atar. Koşu en son tahtayı sepete atıp ve bitiş çizgisini (başlangıç ve bitiş çizgileri aynı yerdir) geçtikten sonra tamamlanır. Adaylar toplam 400 m koşmuş olur. Adayın hedef koşusunda en az 10 puan alması gerekmektedir. (**) Adayın mekik ve şınav ile 1500 m koşudan en az 1 puan alması gerekmektedir.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN