MSB Subay Alımı Sonuçları Açıklandı: İşte Taban Puanlar ve Mülakat Tarihleri

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 2020 yılı öğretmen ve mühendis sınıfı subay alımı sonuçlarının belli olduğuna ve mülakat tarihlerine yer verildi.

MSB Subay Alımı Sonuçları Açıklandı: İşte Taban Puanlar ve Mülakat Tarihleri

MSB öğretmen ve mühendis sınıfı subay alımı sonuçları geldi.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada mühendis ve öğretmen sınıfı subay alımı başvurularının sonuçlandığı ve seçim aşamalarının belli olduğuna yer verildi.  Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Milli Savunma Üniversitesine Dış Kaynaktan 2020 Yılı Öğretmen ve Mühendis Sınıfı Subay Adayı Temini Seçim Aşaması Faaliyetlerinin 14 - 18 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacağına yer verildi. 

MÜLAKATLAR NE ZAMAN?

Seçim aşaması ile ilgili PERTEM'de yayımlanan duyuruda , "Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarihte, saat 08.00'da MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır." denildi.

TABAN PUANLAR

PERTEM'de yayımlanan duyuru şu şekilde:

. Seçim aşaması faaliyetleri iki gün sürecektir.        
    a. Birinci gün; Evrak Kontrol, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi,
                             Fiziki Yeterlilik Testi,    
    b. İkinci gün; Mülakat aşamalarından oluşmaktadır.
6. Tüm adayların sınavlara gelirken Fiziki Yeterlilik Testi için spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.
7. Adaylar, seçim aşamalarına gelirken e-devlet şifreleri mevcut olacak ve Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeleri beraberinde getireceklerdir. Başvuru kılavuzuna ulaşmak için  tıklayın
8. Spor yapmasında sakınca bulunmadığına dair tek hekim raporu getirmeyen adaylar "Fiziki Yeterlilik Testi" ne alınmayacaklardır.
9. Adayların sınavlara gelirken belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini de getirmeleri gerekmektedir. Ancak getirilen belgelerin asılları teslim edilmeyecek, adayın kendisinde kalacaktır.
10. Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmeyecektir.
11. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun adaylıkları sonlandırılacaktır.
12. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.
13. Adaylar Hayat Eve Sığar Uygulamasından alacakları HES Kodunun Kare Kodlu çıktısını yanlarında getireceklerdir. Bu kapsamda;
        a. Nizamiye girişinde HES Kodu (Hayat Eve Sığar) Sorgulaması yapılacak,
        b. HES Kodu olmayan ve HES Kodu sorgulama sonucu RİSKLİ olan adaylar Nizamiyeden içeri alınmayacak, HES Kodlarını tedarik etmesi sonrasında sınava alınacak,
14. Koronavirüse karşı tedbirler kapsamında; sınav merkezine girişten itibaren yapılan tüm uyarılara uyarak belirli bir disiplin içinde hareket edilmesi, sosyal mesafenin korunması, maskelerin usulüne uygun bir şekilde takılması önem arz etmektedir.
15. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.
16. Ön başvuru sonucunuzu ve sınav tarihinizi görmek için  tıklayın