MSB Hava Harp Okulu'na Askeri Öğrenci Alınacak-Sonuçlar Açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Hava Harp Okulu askeri öğrenci alımı başvuru sonuçlarının açıklandığına yer verildi.

MSB Hava Harp Okulu'na Askeri Öğrenci Alınacak-Sonuçlar Açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı.

MSB PERTEM tarafından yayımlanan son dakika duyurusunda, Hava Harp Okuluna üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan öğrenciler arasından asker alımı yapılacağına yer verildi. Ekim ayında alınan başvuruların ardından beklenen sonuçlar bugün açıklandı. 

Yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

1. MSB Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okuluna Ara Sınıftan Askeri Öğrenci Temini kapsamında 07, 08 ve 09 Kasım 2018 tarihlerinde yapılacak olan Seçim Aşaması Faaliyetleri için aday çağrıları planlanmıştır. 
 

2. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır.
 

3. Seçim Aşaması Faaliyetleri;

 a. 07 Kasım 2018 tarihinde; Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme ve Fiziki Yeterlilik Testi yapılacaktır.
 b. 08 Kasım 2018 tarihinde; Psikomotor Testi ( Kara Harp Okulu Komutanlığında) yapılacaktır.
 c. 09 Kasım 2018 tarihinde; Mülakat ve Hastane Sevk İşlemleri yapılacaktır. 
 ç. Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların sınavlara gelirken yanlarında spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.
 

4. Adayların sınavlara gelirken getirmesi gereken belgeleri görmek için tıklayınız.
 

5. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.
 

6. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.
 

7. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

8. Başvuru Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız!
9. Başvuru sonucunuzu görmek için tıklayınız! 

Karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak öncelikle personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresine bakınız.

Kamubulteni.com  |  Ankara