MSB Duyurdu: 2020 MSÜ'de Değişiklik Yapıldı (Baraj Kaç? Mülakat Ne Zaman?)

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi tarafından yapılan açıklamada MSÜ mülakatlarında değişiklik yapıldığına yer verildi. Peki baraj puan kaç? İşte detaylar ve yeni spor aşamaları.

MSB Duyurdu: 2020 MSÜ'de Değişiklik Yapıldı (Baraj Kaç? Mülakat Ne Zaman?)

MSÜ sonuçları açıklandı: Peki şimdi ne olacak? Taban puan ne? Kaç kişi girdi? Mülakatlar ne zaman?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2020 MSÜ sınav sonuçlarının açıklandığına yer verildi. MSÜ sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, seçim aşamalarının nasıl olacağını , taban puanın ne olduğunu , MSÜ sınavına kaç kişinin girdiğini araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda detaylara yer verdik.

DEĞİŞİKLİK YAPILDI

MSB PERTEM'de yayımlanan duyuruda spor aşamasında değişiklik yapıldığına yer verildi. Açıklama şu şekilde:

"Kovid-19 bulaşma riski ve yayılma hızı insanların toplu olarak bulunduğu ortamlarda daha da arttığından Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında; Fiziki Yeterlilik Testleri esnasında oluşabilecek yığılmaların önlenerek sosyal mesafenin korunması temin faaliyetinin sağlıklı bir şekilde icra edilmesi maksadıyla Fiziki Yeterlilik Testlerinin kısa süre içerisinde bitirilmesi önem kazanmıştır.

Bu maksatla MSÜ 2020 yılı Askeri Öğrenci Temini 2’nci Seçim Aşamalarında uygulanacak olan Fiziki Yeterlilik Testlerinde değişiklik yapılmıştır.

2020 yılı MSÜ Askeri Öğrenci Temini 2’nci Seçim Aşamaları Fiziki Yeterlilik Testinin 3 (üç) branş üzerinden (barfiks, mekik ve 400 m. koşu) uygulanmasına karar verilmiştir.

FYT'de üç branşın ikisinden birer puan almak zorunludur. İki ve daha fazla branştan puan alamayan aday not toplamına bakılmaksızın elenir. Aday puan alamadığı branş veya branşlardan bir defaya mahsus olmak üzere itiraz sınavına girebilir"

KAÇ KİŞİ ALINACAK? BARAJ PUANI KAÇ?

MSÜ 'de her sene ortalama 9-10 bin subay astsubay öğrenci alımı yapılır. Her sene taban puan değişmektedir. 2019 yılında taban puanlar şu şekildeydi:

SINAVA KAÇ KİŞİ GİRDİ_

Geçen sene 379 bin 796 kişi sınava girmişti. Bu sene 451 bin kişi girdi. 

Peki siz kaç puan aldınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

MSÜ DUYURULARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN