MEB'den AÖL Sınav Duyurusu: İşte Sınav Giriş Yerlerinin Açıklanma Tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı ve açık lise sınavları ile ilgili uyarılar yapıldı. Peki AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

MEB'den AÖL Sınav Duyurusu: İşte Sınav Giriş Yerlerinin Açıklanma Tarihi

AÖL sınav giriş yerleri açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi Sınavları için geri sayım sona eriyor. MEB ODSGM tarafından yayımlanan duyuruda sınavların 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağına yer verildi. Sınav tarihlerinin belli olmasının ardındna öğrenciler, açık lise sınav giriş yerlerinin ne zaman belli olacağını araştırmaya başladı.

SINAV DUYURUSU

MEB 'den sınavlarla ilgili yayımlanan duyuru şu şekilde:

"Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açık öğretim okulları 2.dönem sınavları ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 25-26 temmuz 2020 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav yapılması planlanan ülkelerde normalleşme sürecine kademeli olarak geçilmesine rağmen toplu etkinliklerin yapılmasının hâlâ birçok ülkede engellenmesi nedeniyle diğer ülkelerde 2.dönem sınavları yapılamayacaktır. Bu ülkelerdeki öğrenciler istemeleri halinde ülkemizde sınavlara katılabilecektir. Sınav yapılamayan ülkelerdeki öğrencilerin mağduriyeti de en kısa sürede giderilecektir."

YENİ DUYURU

Açık Lise öğrencileri için yayımlanan yeni duyuruda, cezaevinden izinli çıkacaklarla ilgili , "31/07/2020 Temmuz  tarihine kadar cezaevinden izinli çıkan Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri 25-26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi 2.Dönem sınavına  geçerli kimlik belgeleri yerine T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ilgili Kurumlarınca verilen "izin belgesi" ile girebileceklerdir. Ayrıca, "izinden döneceği tarih: 31.05.2020" olarak belirtilen belgelerin de 31.07.2020 tarihine kadar kabul edileceği resmi yazıda belirtmektedir." denildi.

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN?

Açık Lise sınav giriş yerleri, daha önceki sınavlarda, sınavın yapılacağı hafta sonundan önceki Çarşamba günü açıklanmıştı. 25-26 Temmuz günlerinde yapılacak sınav için giriş yerlerinin ise 22 Temmuz günü açıklanması bekleniyor. Sınav giriş yerleri açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN