MEB EKYS Sınav Soru ve Cevapları ile Aday Yorumları

ÖSYM Başkanlığı tarafından bugün MEB EKYS sınavı gerçekleştirildi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Soru ve cevaplar ne zaman yayımlanacak? EKYS aday yorumları haberimizde.

MEB EKYS Sınav Soru ve Cevapları ile Aday Yorumları

MEB EKYS sınavı sona erdi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bugün Milli Eğitim Bakanlığı  Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı yapıldı. Saat 10.15 'de başlayan sınav , saatler 12.45 'te sona erdi. Sınavın sona ermesi ile birlikte sınava girenler , sınav soru ve cevapları ile aday yorumlarını araştırmaya başladı.

SINAVA GİREN ADAY SAYISI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bugün yapılan sınava 56 bin 381 kişinin girdiği belirtildi.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

Sınav sonuçları ÖSYM Başkanlığı tarafından 16 Mayıs 2019 günü adayların erişimine açılacak.

SORULAR

Bugün düzenlenen sınavda adaylara 80 soru yönlendirildi ve sorular için adaylara 150 dakika süre verildi. Genel yetenek ve genel kültür testlerinde yüzde 35, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi yüzde 10, değerler eğitimi yüzde 5, eğitim ve öğretimde etik yüzde 5, eğitim bilimleri yüzde 35, mevzuat yüzde 10 şeklinde soruldu.

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN?

EKYS sınav soru ve cevapları ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanacak. Soru ve cevaplar ile sınav sonuçları geldiğinde haberdar olmak için kamubulteni mobil uygulamasını indirin .

ADAY YORUMLARI

Aşağıdaki yorum kısmından sınav soruları hakkındaki yorumlarınızı yazabilir , sınava giren diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

SORU VE CEVAPLAR YAYIMLANDIĞINDA, SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara