MEB EKYS Başvuruları Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı EKYS için başvuru işlemleri devam ediyor.

MEB EKYS Başvuruları Sürüyor

15 Mart'ta ÖSYM tarafından uygulanacağı belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2020-MEB-EKYS) için başvuru işlemleri 22 Ocak 2020 tarihi itibariyle ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden başladı. ÖSYM'den yapılan bilgilendirmeye göre ilgili sınava başvurular 30 Ocak'a kadar devam edecek. Söz konusu tarihlerde herhangi bir sebeple başvuru işlemlerini tamamlayamayan adaylar için 13 Şubat 2020 tarihinde geç başvuru sayfası açılacak.

Sınava ilişkin yapılan resmi bilgilendirmede snıavın 150 dakika olacağı belirtilmiş, "Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavın ilanı, MEB tarafından başvurular başlamadan önce yapılacaktır. İlanda, sınava başvuru koşulları ayrıntılı olarak yer alacaktır. Başvuru koşullarını taşımadığı halde sınava giren ve başarılı olan adayların atamaları MEB tarafından yapılmayacaktır. Sınava başvuracak adayların Millî Eğitim Bakanlığında öğretmen olması gerekmektedir. Bu şartı taşımayan adayların başvurusu sistem tarafından engellenecektir." denilmişti.

 Adaylar, sınav başvuru kılavuzuna ÖSYM'nin resmi sayfasından erişebilecek. Sınava dair detaylı bilgilendirmeye göz atmak için TIKLAYIN.pdf