MEB'den AÖL Sınav Duyurusu: Açık Lise Sınavına Girecekler Dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2. dönem sınavına girecek öğrencilere önemli uyarı yapıldı.

MEB'den AÖL Sınav Duyurusu: Açık Lise Sınavına Girecekler Dikkat!

MEB 'den AÖL sınav duyurusu.

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2020 yılı 2. dönem Açık lise sınav tarihlerine ve ders seçme ile sınav merkezü güncelleme duyurusuna yer verildi.

"AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2019-2. DÖNEM SINAVI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU" başlığı ile yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Covid-19 salgını sebebiyle ertelenen; Açık Öğretim Lisesi 2019-2. Dönem sınavı, 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacaktır.

2019-2. Dönem sınavı ertelenmeden önce; 2019-2. Döneminde yeni kayıt olan veya kayıt yenileyen öğrencilerimiz, seçmiş olduğu dersleri ve sınava girmek istedikleri sınav merkezlerini,  1 - 9 Haziran 2020 tarihleri arasında öncelikli olarak kendi şifreleriyle (şifreleri olmayan öğrencilerimiz  444 0 632 (mebim) aracılığıyla ya da  halk eğitim merkezi müdürlüklerinden şifrelerini öğrenebilirler) daha önce seçmiş oldukları dersleri ve sınava girmek istedikleri sınav merkezlerini değiştirebilirler.

Ayrıca; ceza ve tevkifevlerinden  tahliye olan öğrencilerimiz; 444 0 632 (mebim) aracılığıyla tutuklu hükümlü ibaresini kaldırtarak, daha önce seçmiş oldukları dersleri ve girmek istedikleri sınav merkezini güncelleyebileceklerdir."

9 HAZİRAN 'A KADAR

Sınav merkezi değişikliği ve ders güncellemesi yapmak isteyenlerin 9 Haziran 'a kadar güncellemeyi yapması gerekmektedir.