MEB Bursluluk Sınav Başvuru Tarihleri Belli Oldu Uygulama Kılavuzu Yayınlandı

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavı başvuru tarihleri belli oldu. Adaylar için başvurular 21 Nisan 2022’de başlıyor.

MEB Bursluluk Sınav Başvuru Tarihleri Belli Oldu Uygulama Kılavuzu Yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı başvuru tarihleri açıklandı.

Sınav 4 Eylülde

21 Nisan 2022 ile 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında başvurular alınacak ve 4 Eylül 2022’de sınav yapılacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir farklılık olmayacak. Sınavda tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

Başvuru Kılavuzu Yayınlandı

Kılavuzda başvuru detayları hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı hakkında sıkça sorulan sorular için de MEB tarafından kılavuz yayınlandı

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na Ulaşmak İçin: TIKLAYIN

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevaplarına Ulaşmak İçin: TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /