MEB Açıkladı: İşte 2020 LGS Tercih Sonuçları ve Boş Kontenjan Açıklama Tarihleri

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 yılı Liselere Giriş Sınavı tercih sonuçlarının ve boş kontenjanların açıklanacağı tarihe yer verildi.

MEB Açıkladı: İşte 2020 LGS Tercih Sonuçları ve Boş Kontenjan Açıklama Tarihleri

2020 LGS tercih sonuçları açıklama ve boş kontenjanların açıklanma tarihi.

Yüz binlerce 8 'inci sınıf öğrencisinin katılımı ile geçtiğimiz Haziran ayında Liselere Giriş Sınavı yapıldı. 81 şehirdek okullarda yapılan Liselere Giriş Sınavının ardından sonuçları Temmuz ayında açıklandı ve adaylar tercihlerini 29 Temmuz tarihine kadar yaptı. Tercihlerini yapan öğrenciler ile aileleri, sonuçların ne zaman açıklanacağını , sonuçların ardında bo kontenjanların ne zaman bellli olacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda konu ile ilgili detaylara yer verdik.

CORONA GÖLGESİNDE SINAV

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Çin 'de başlayan coronavirüs salgını etkisini hala sürdürüyor. Dünya genelinde her gün binlerce kişi coronavirüs nedeniyle hayatını kaybediyor. Haziran ayında ise LGS , coronavirüs salgını gölgesinde yapıldı.

MEB tarafından alınan önlemler ve ailelerin tedbirleri ile yapılan sınavın sonuçları Temmuz ayında açıklandı ve tercihler 20 ile 29 Temmuz 2020 tarihleri arasında alındı.

TERCİH SONUCU AÇIKLAMA TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada tercihlerin sona erdiği ve tercih sonuçlarının 10 Ağustos 2020 günü açıklanacağına yer verildi. 10 Ağustos 2020 Pazartesi günü , gün içinde Liselere Giriş Sınavı tercih sonuçları açıklanacak ve okullara yerleşen öğrenciler belli olacak.

BOŞ KONTENJANLAR AÇIKLANACAK

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kontenjanlar MEB tarfından açıklanacak. 

LGS sonuçları ve boş kontenjanlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için ugulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN