Liselere Giriş Sınavı Tarihi, Saati ve Süresi (LGS Birinci-İkinci Oturum Sınav Süresi)

2020 yılı Liselere Giriş Sınavı için geri sayım sona eriyor. Sınav için bekleyişte son saatlere girilirken öğrenciler ile velileri, sınavın saat kaçta başlayacağını , sınavın kaç dakika olduğunu, birinci ve ikinci oturumların kaç dakika süreceğini , sınavın saat kaçta sona ereceğini araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda detaylara yer verdik.

Liselere Giriş Sınavı Tarihi, Saati ve Süresi (LGS Birinci-İkinci Oturum Sınav Süresi)

Liselere giriş sınavı saati, soru sayısı ve süresi.

2020 yılı Liselere Giriş Sınavı için geri sayım devam ediyor. Sınav 20 Haziran 2020 cumartesi günü yapılacak. Sınava yüz binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleşecek.

HERKES KENDİ OKULUNDA GİRECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından bu sene koronavirüs nedeniyle alınan karar doğrultusunda tüm öğrnecilerin kendi okullarında sınava girmesine karar verildi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK

20 Haziran 2020 günü LGS öncesi sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. 81 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi sonrası LGS 'ye girecek öğrenciler ile bir velisi sokağa çıkabilecek. 20 Haziran günü saat 09,00 ile 15,00 saatleri arasında istisnalar haricinde 81 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilecek.

LGS 'DE İLK OTURUM SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

2020 yılı Liselere Giriş Sınavı iki oturum şeklinde yapılacak. İlk oturum saat 9,30 'da başlayacak. İlk oturum saat 10,45 'te bitecek. 

LGS İKİNCİ OTURUMU KAÇTA BAŞLAYACAK?

Liselere giriş sınavının ikinci oturumu ise 11,30 'da başlayacak. İkinci oturum ise 12,50 'de sona erecek. 

SINAVLAR KAÇ SORU , KAÇ DAKİKA?

LGS sınavının içeriği şu şekilde:

"Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

LGS SONRASI ÖĞRENCİLER BU SAYFADA

LGS sonrası sınava giren diğer öğrencilerle bilgi alış verişi yapmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN