Lise Mezunu Subay-Astsubay ve Polis Alımı İçin Kritik Sınav

Lise mezunu adaylar arasından polis, subay ve astsubay alımı için kritik sınavlar hafta sonu yapılacak. İşte son bilgiler ve şartlar hakkında detaylar.

Lise Mezunu Subay-Astsubay ve Polis Alımı İçin Kritik Sınav

Lise mezunu polis , subay ve astsubay alımı için kritik sınavlar hafta sonu.

2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavları 15 ve 15 Haziran 2019 günlerinde yapılacak. YKS 'nin ilk oturumu olan TYT 15 Haziran günü , AYT ile YDT ise 16 Haziran 2019 günü yapılacak.

Sınava girecek 2 milyondan fazla kişi, daha sonra polis ve subay ile astsubay alımları için seçim aşamalarına girecek. Sınavlarda taban puanları geçen adaylar , daha sonra mülakatlara alınacak.

PMYO POLİS ALIMI

250 'si kadın , 2250 'si erkek Polis MYO 'lara toplamda 2500 polis alımı yapılacak. Lise mezunu adaylar arasından yapılacak polis alımında adayların TYT 'ye girmesi şartı aranmaktadır. TYT 'ye giren ve taban puanı alan adaylar arasından polis alımı yapılmaktadır. 

PMYO polis alımı şartları ve taban puan şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak.
  • ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan TYT puan türünden 260,000 ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla 18 yaşını doldurmuş ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,
  • Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır. Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

TYT 'ye girecek adayların taban puanı alması gerekmektedir.

YKS sonuçları açıklandıktan sonra PMYO kılavuzu yayımlanacak ve başvurular alınacak. (Temmuz ayının son günlerinde)

MSÜ SUBAY ASTSUBAY ALIMI

Milli Savunma Üniversitesi lise mezunu adaylar arasından subay ve astsubay alımı yapacak. Sınav geçtiğimiz aylarda yapıldı ve geçerli puan alan adaylar tercihlerini yaptı.

MSÜ tercihi yapan adaylar , astsubaylık için TYT 'ye , subaylık için TYT ve AYT 'ye girecek. Bu sınavlara giren adayların da geçmesi gereken taban puanlar var. Taban puanlar , sınavdan sonra Milli Savunma Ünivesitesi ve ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenecek.

Diğer uzman erbaş adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

YKS SONRASI POLİS, SUBAY VE ASTSUBAY ADAYLARI KAMUBULTENİ.COM 'DA

YKS 'ye girecek adaylar , sınav sornası kamubulteni.com 'da olacak. Sınav sonrası soru ve cevaplar için Kamubulteni mobil uygulamasını indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN