Lise Mezunu 2500 Polis Alımı İçin Yeni Bilgi

2019 PMYO polis alımı için geri sayımda son günlere girildi. Lise mezunu polis alımı için on binlerce aday beklerken taban puanın düşürülmesi isteniyordu. Peki puan düşecek mi? İşte detaylar ve polis alımı için son bilgiler.

Lise Mezunu 2500 Polis Alımı İçin Yeni Bilgi

Lise mezunu polis alımında puan düşecek mi?

2019 YKS 'ye giren ve TYT puanı ile Polis Meslek Yüksek Okulu 'na başvuru yapmak isteyen adayların en çok araştırdığı konulardan biri , PMYO polis alımında TYT baraj puanı düşecek mi konusu oldu.

SINAV SÜRESİ YETMEDİ

TYT 'ye giren on binlerce aday sınav süresinin yetmediğini ve süre yetmediği için soruları yetiştiremediğini dile getirdi ve geçtiğimiz yıl 260 olarak açıklanan PMYO polis alımı baraj puanının düşmesini istiyor.

HAM PUAN 260 OLMASI GEREKMEKTEDİR

Geçtiğimiz yıl yayımlanan PMYO polis alımı başvuru kılavuzunda TYT 'den adayların en az 260 almış olması şartı vardı. Adayların okul puanı hali ile değil , ham puan olarak en az 260 almış olması şartı vardır. 

SAYISAL VERİLER AÇIKLANDI

TYT 'de soruların çok uzun olması nedeniyle adaylar düşük puan aldıklarını söyleyip PMYO polis alımında taban puanın düşmesi gerektiğini dile getirdi.

Ancak açıklanan sayısal verilere baktığımızda bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi 260 'ı geçen sayısının hemen hemen aynı olduğu görüldü.

2018 YKS verileri şu şekilde;

2018 YKS sonuçlarına baktığımızda TYT 'de 260 'ı geçen aday sayısının 373 bin 366 kişi olduğu görülmekte.

2019 YKS Sayısal verileri ise şu şekilde;

2019 sonuçlarında ise TYT 'de 377 bin 840 kişinin 260 'ı geçtiği görülüyor. 

260 'I GEÇEN SAYISI AZ OLSAYDI PUAN DÜŞME İHTİMALİ VARDI

Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl 260 'ı geçen aday sayısı 4 bin civarında arttı. Bu nedenle PMYO polis alımında taban puanın düşürülmesi beklenmiyor.

YAŞ ŞARTI DEĞİŞMİŞTİ

PMYO polis alımında yaş şartı geçtiğimiz aylarda değişmişti. Daha önce başvuru yapacak adaylarda yaş şartı 31 Aralık olarak belirtilirken o ibare kaldırıldı ve 1 Ocak yapılarak yaş şartı 1 yıl arttırılmıştı. 26 yaşına kadar adaylar PMYO polis alımına başvuru yapabilir.

KADIN ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAYFADA

Polis alımı için Temmuz ayı sonuna kadar kılavuzun gelmesi bekleniyor. 

Kadın-erkek diğer polis adayları ile bilgi alış verişi için TIKLA

PMYO POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN,..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN