Lise KPSS'ye Girecekler Dikkat: Bu Haberi Mutlaka Okuyun

Kamu Personeli Seçme Sınavı lise düzeyi 7 Ekim günü yapılacak. Peki sınav giriş belgeleri ne zaman erişime açılacak? KPSS 'de 0,5 kuralı var mı? Eski kimlik ile sınava girişler olacak mı?

Lise KPSS'ye Girecekler Dikkat: Bu Haberi Mutlaka Okuyun

Lise KPSS'ye girecekler dikkat ! 0,5 kuralına takılmayın.

Milyonlarca lise mezunu aday, 7 Ekim günü Türkiye genelinde düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı 'na girecek. 2016 yılında yapılan sınava 3 milyondan fazla kişi girmişti. bu yıl bu sayının daha da artması bekleniyor. 3.5 milyon kişinin girmesi beklenen KPSS Ortaöğretim düzeyi sınavı 7 Ekim günü Türkiye genelinde bulunan sınav merkezlerinde düzenlenecek.

Tek oturum halinde düzenlenecek olan KPSS 'de adaylara Genel Kültür testinden 60, Genel Yetenek testinden de 60 olmak üzere toplamda 120 soru yönlendirilecek. Adayların sınav süresi içinde bu sorulara yanıt vermesi gerekmektedir.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2018 KPSS lise sınav giriş belgelerinin bu hafta yayımlanması bekleniyor. ÖSYM, düzenlediği sınavlara ait sınav giriş belgeleri, sınavdan 10 gün önce erişime açmaktadır. 7 Ekim günü düzenlenecek olan sınavın giriş belgelerinin de bu Cuma'ya kadar erişime açılması bekleniyor.

Sınav giriş belgeleri erişime açıldığı anda bildirim alarak haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN O İDDİA DOĞRU MU?

YKS, LGS ve diğer sınavlarda olduğu sahabet giriş gibi sosyal medya üzerine eski kimlik ile sınava adayların kabul edilmeyeceği iddiaları dolaşmaya başladı. O iddiada, geçtiğimiz yıldan bu yana verilmeye başlanan yeni kimlikler ile adayların sınava alınacağı iddia edildi.

Ancak bu iddia doğru değildir. Eski kimlik ile de adaylar sınava alınacak. 

0,5 KURALI VAR

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda, daha önce DGS ile YKS ve Lisans KPSS'de uygulanan 0,5 kuralının lise KPSS'sinde de uygulanacağına yer verildi. Puanınızın hesaplanması için iki testten en az 1 net yapmanız gerekmektedir.

ÖSYM'den yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir."

Lise KPSS sınav sonrası soruların cevapları, puan hesaplama ve diğer detaylardan anında haberdar olmak için KAMUBULTENİ.COM mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara