Lisans ve Ön Lisans Mezunları Ortaöğretim KPSS'ye Başvuru Yapabilir mi?

2020 yılında lise KPSS yapılacak. ÖSYM 'den yapılan son dakika açıklamasında ortaöğretim KPSS başvurularının başladığına yer verildi. Peki lisans ve ön lisans mezunları lise KPSS 'ye girebilir mi? İşte detaylar ve cevap.

Lisans ve Ön Lisans Mezunları Ortaöğretim KPSS'ye Başvuru Yapabilir mi?

Lisans ve ön lisans mezunları lise KPSS 'ye girebilir mi?

Lisans ve ön lisans mezunu olan adaylar, Kamubulteni.com 'a art arda mesajlar göndermeye başladı. Adaylar, Lisans veya ön lisans KPSS 'ye başvuru yapamadığını , bu nedenle lise KPSS 'ye girmek istediği konusunu yönlendirdi. Biz de Kamubulteni.çcom olarak bu yazımızda lise KPSS başvuru bilgilerine yer verdik.

Siz de sorularınızı sormak için  TIKLAYIN

KPSS LİSE BAŞVURUSU BAŞLIYOR

2020 yılı lise/ortaöğretim KPSS başvurusu bugün başladı. ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 15 Eylül 'de başlayan başvuruların 30 Eylül 2020 tarihine kadar alınacağına yer verildi.  Başvuru yapacak adaylar, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden müracaatlarını yapacak. Adaylar daha sonra 80 TL olan başvuru ücretini yatırıp müracaatını tamamlayacak.

ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNLARI BAŞVURABİLİR Mİ?

An itibarıyla 2 veya 4 yıllık bölümlerden mezun olan adaylar, lise KPSS 'ye başvuru yapamaz. KPSS başvuru kılavuzunda belirtildiği gibi KPSS 'lere yapılacak başvurularda en yüksek mezuniyet dikkate alınır. Bir aday lisans mezunuysa lise veya ön lisans KPSS 'ye başvuramaz. Bir kişi ön lisans mezunu olduysa lise ya da lisans KPSS 'ye giremez.

KPSS'SİZ VE KPSS İLE KAMU MEMUR ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA